Ar trebui să-mi vând acum casa sau să aștept?
Vânzarea unei case poate fi o decizie de schimbare a vieții și știind dacă este momentul potrivit depinde de mulți factori, cum ar fi dacă vă deplasați pentru un loc de muncă, vă luptați cu finanțele sau căutați să vă îmbunătățiți spațiul de locuit. Fiecare circumstanță poartă cu ea considerații unice pe care trebuie să le gândiți înainte de a pune semnul "De vânzare" în curtea dvs.
Caracteristicile pieței locuințelor
Piața imobiliară urmează un model ciclic în care prețurile cresc și scad orele suplimentare. În mod ideal, doriți să vă vindeți casa când prețurile locuințelor ajung la vârf, dar este, de obicei, imposibil să se determine vârful până când se va produce. Pentru a evalua condițiile de piață, aflați cât de mult a crescut prețul mediu de vânzare din zona dvs. în fiecare lună pentru ultimul an. Apoi, uita-te la schimbările lunare în numărul de case listate pentru vânzare- notați numărul de foreclosures. De obicei, cu cât există mai puțină concurență, cu atât mai bine sunteți. Alți factori care trebuie luați în considerare sunt zilele medii de ședere pe piață și marja dintre prețurile de listă și prețurile de vânzare. Dacă toți acești indicatori se mișcă în direcția corectă, poate că nu este mai bine să vă vindeți casa.
Probleme financiare
Este posibil să aveți nevoie să vindeți dacă ați cumpărat mai multă casă decât vă puteți permite sau ați pierdut locul de muncă și nu aduceți venituri suficiente pentru plata facturilor. Ipoteca dvs. este doar una dintre cheltuielile care vine cu dreptul de proprietate. Impozitele pe proprietate, utilitățile și alte taxe pot, de asemenea, să pună o presiune asupra finanțelor. Când sunteți sub apă cu ipoteca dvs., verificați-vă cu creditorul dvs. pentru a vedea dacă vă calificați pentru un program federal de împrumut de modificare a programului de împrumut, cum ar fi Programul de acces la prețuri accesibile la domiciliu sau Programul de refinanțare la domiciliu. Aceste programe vă pot reduce plata lunară și vă permit să vă păstrați locuința.
Mutarea departe
Dacă obțineți un loc de muncă într-un oraș nou, primul dvs. instinct ar putea fi să vindeți. Desigur, dacă condițiile pieței sunt favorabile, acest lucru poate să nu fie o idee proastă. Daca nu arata ca casa ta va aduce cat mai multi bani pe care le-ai dori, o optiune ar putea fi sa angajezi o companie de administrare a proprietatii si sa inchiriezi casa pana cand se vor imbunatati conditiile de pe piata. Acest lucru poate genera venituri lunare suplimentare în timp ce așteptați să crească prețurile din zona dvs.
Actualizarea
Casa ta de start poate începe să se simtă aglomerată pe măsura creșterii familiei tale. Vestea bună este că dacă ați deținut și ați trăit în casa dvs. timp de cel puțin doi ani consecutivi în ultimii cinci ani, puteți exclude până la 250.000 de dolari din profitul dvs. din impozitele pe câștigurile de capital. Dacă sunteți căsătorit și depuneți o declarație comună, este posibil să puteți exclude până la 500.000 $. Dacă nu ați trăit mult timp în casă, vă recomandăm să așteptați să evitați plata impozitului pe câștigurile de capital. Dacă vă vindeți locuința principală din cauza unei relocări a locului de muncă, a unor circumstanțe neprevăzute sau a unor motive de sănătate înainte de perioada de doi ani, puteți exclude o parte din profitul dvs. din impozitul pe câștigurile de capital.
- Ce înseamnă "piața cumpărătorilor"?
- Descrierea pieței unui vânzător
- Cum puteți calcula valoarea casei dvs.
- Sfaturi pentru proprietarii de case de vânzare în lipsă
- Cât de mult ar trebui să renunți la prețul de cotare al casei tale?
- Cum să prețați o casă mobilă
- Cel mai bun mod de a-mi vinde casa înainte de blocare
- Cum să-mi vând casa pentru a preveni blocarea pieței
- Diferența dintre piețele de locuințe bune și cele rele
- Ce-ar fi dacă îmi vând casa mai puțin decât e apreciată?
- Sfaturi pentru cumpararea si vanzarea cartierelor de locuinte
- Cum pot să vând casa mea spre vânzare de către proprietar?
- Cum să-ți evaluezi propria casă
- Când pot cere o vânzare în lipsă?
- Modul în care oferta și cererea afectează prețurile locuințelor
- Ar trebui să-mi vând casa mai jos de apreciere?
- Ar trebui să fac o pierdere în casa mea?
- Probleme cu evaluări comparative la domiciliu
- Cum să cumpărați o casă în timp ce vă așteptați să vindeți
- Inflația afectează negativ prețurile locuințelor?
- Cum pot face propria mea analiză a pieței imobiliare?