Cum păstrez casa într-un divorț?
California aplică standardul de proprietate comunitară pentru a împărți activele și datoriile în procesul de divorț. Proprietatea comunitară înseamnă că fiecare soț în general primește 50% din activele și datoriile acumulate în timpul căsătoriei. În cele mai multe cazuri de divorț, reședința maritală este cel mai semnificativ activ deținut de părți. Dacă doriți să vă păstrați locuința în divorț în California, urmați un curs care vă va ajuta să atingeți acest obiectiv.
1
Alegeți o poziție la începutul negocierilor de soluționare cu soțul / soția, care include dorința dvs. de a vă menține posesia reședinței. Asigurați-vă că soțul / soția înțelege că este un scop.
2
Dezvoltați o listă a altor active pe care sunteți dispus să le permiteți soțului dvs. - inclusiv numerar și alte investiții - în schimbul păstrării casei. Deoarece California este un stat de proprietate comunitară, tu și soțul tău ar trebui să ajungi cu active evaluate la aproximativ 50% din valoarea totală a tuturor bunurilor.
3
Încercați să ajungeți la o înțelegere cu soțul / soția. În mod ideal, puteți dezvolta o soluție generală care să abordeze problemele majore legate de divorț, inclusiv casa și alte bunuri maritale.
4
Programați o ședință de judecată cu privire la problemele legate de divorț. Dacă nu puteți ajunge la un acord cu soțul / soția despre posesia casei și alte probleme, un judecător va lua decizia.
5
Dacă aveți copii, sfătuiți instanța că doriți custodia rezidențială a acestora. Dacă solicitați custodia copiilor dvs. într-un divorț, aveți mai multe șanse să păstrați casa.
6
Furnizați instanței lista dvs. cu privire la modalitățile de distribuire a activelor, inclusiv înlăturarea casei către dvs., în conformitate cu standardul de proprietate comunitară. Dacă în cele din urmă soțul / soția este de acord cu propunerea dvs., aveți o șansă mai mare de a predomina.
Bacsis
- Cazurile de divorț sunt proceduri legale complicate. Din acest motiv, luați în considerare în mod serios angajarea unui avocat care să vă reprezinte în cazul dumneavoastră. Barul de stat din California vă poate ajuta să găsiți un avocat cu experiență în divorț (a se vedea resursele).
- Capitalul negativ în divorț
- Poate un soț să vândă o casă fără soția sa?
- Cum să ții titlul la o casă din California
- Cum de a obține numele dvs. de pe un împrumut de locuințe după divorț
- Consultanță fiscală cu privire la modul de revendicare a unei case pe care ați renunțat la divorț
- Divorțul și blocarea ipotecii
- Cum pot elimina responsabilitatea pentru plățile ipotecare într-un divorț în California?
- Sunt obligat să vând casa după un divorț?
- Trebuie să-mi adaug soțul / soția la o faptă din California?
- Poate un creditor să pună un drept de reținere asupra unei case dacă este acordat unui ex?
- Ce se va întâmpla cu ipoteca când vă aflați în divorț?
- Întrebări legale privind ipotecile care implică divorț
- Ce se întâmplă dacă am acte rapide casa mea, dar numele meu este încă pe ipotecă în timpul…
- Drepturile unei soții când se află în fapta casei, dar nu și asigurarea de origine sau ipoteca
- Poți să faci o faptă în loc dacă ex-ul tău este încă în casă?
- Cine este responsabil pentru ipotecă în timpul separării?
- Cum împart o ipotecă pe o casă în timpul unui divorț?
- Pot să îmi vin în mod legal casa fără semnătura fostei mele soții?
- Cum împart proprietatea reală într-un divorț în California?
- Are soțul / soția dreptul de proprietate după ce a semnat o faptă de renunțare?
- Pot cuplurile divorțate să împartă proprietăți de închiriere pe impozite?