Sunt obligat să vând casa după un divorț?
Divorțul cuplurilor se confruntă cu diferite provocări, inclusiv împărțirea activelor și a datoriilor. În statele comunitare de proprietate, cum ar fi California, legea tratează cuplul ca o singură entitate. Soțul și soția au aceeași proprietate asupra activelor și aceeași responsabilitate pentru datoriile pe care le dobândesc în timpul căsătoriei. Casa casniciei se califică adesea ca fiind cel mai mare activ și cea mai mare datorie. Indiferent dacă trebuie vândut ca parte a contractului de divorț, depinde de preferințele cuplului și de situația lor financiară.
Proprietate comunitară și datorii
Potrivit sistemului judiciar din California, casa ta este, probabil, proprietate comunitară dacă tu și soțul tău l-ai achiziționat în timp ce te-ai căsătorit și cu banii pe care i-ai câștigat în timpul căsătoriei tale. Iar creditul dvs. ipotecar este o datorie comunitară, chiar dacă este doar în unul dintre numele tău. Rezultatul probabil al acestui aspect al divorțului dvs. este că judecătorul va scădea valoarea datoriei comunității dvs. din valoarea proprietății comunității dvs. și va împărți restul în mod egal între dvs. și soțul / soția. În statele non-comunitare, cum ar fi Pennsylvania, proprietatea este împărțită în mod echitabil. O diviziune echitabilă este una pe care judecătorul determină că este corectă, indiferent dacă este sau nu egală.
Vânzarea casei
Potrivit avocatului Aaron Lawson, scriind pentru ExpertLaw, dacă tu și soțul tău decideți să vindeți sau judecătorul vă ordonă să vindeți, veți alege un agent imobiliar și veți lucra cu agentul pentru a lista casa de vânzare. Soțul care locuiește în casă în timp ce este listat este, în general, responsabil pentru păstrarea lui și disponibilă pentru spectacole. Veți rambursa împrumutul dvs. ipotecar din încasările din vânzare. Orice bani rămași intră într-un cont de încredere în așteptarea deciziei judecătorului de a împărți banii.
Alternative la vânzare
Un soț sau o soție care dorește să rămână în casă își poate cumpăra celălalt soț. Cea mai ușoară modalitate de a face acest lucru este de obicei pentru soțul / soția care va ține casa să-și asume ipoteca existentă - transferă-o în nume propriu pentru a elimina numele soțului din împrumut. În cazul în care ipoteca nu este asumată, soțul poate solicita un nou împrumut ipotecar nou pentru a plăti împrumutul existent și pentru a-și plăti soțul pentru cota sa. Soțul / soția care acceptă cumpărături semnează o faptă de renunțare pentru a renunța la proprietatea asupra casei. Alte alternative la vânzare includ închirierea locuinței unui chiriaș în timp ce cuplul decide asupra unei soluții permanente.
Capitaluri proprii negative
În cazurile în care soldul ipotecar este mai mare decât valoarea casei, refinanțarea nu este de obicei posibilă. Poziția negativă a capitalului propriu al cuplului înseamnă că nu există niciun element de împărțit - există doar datorii. Avocatul din California, John Griffith, notează pe blogul său de avocatură că o vânzare în lipsă este deseori cea mai bună opțiune pentru a face față unei ipoteci cu susul în jos. O vânzare în lipsă este una în care împrumutătorul permite proprietarilor să-și vândă locuința mai puțin decât datoria de pe ipotecă. O vânzare în lipsă poate fi un proces lung și dificil și are un impact negativ asupra creditului proprietarilor. Este totuși o alternativă mai bună decât a pleca și a permite băncii să blocheze.
- Legile privind proprietățile din California
- Capitalul negativ în divorț
- Poate un soț să vândă o casă fără soția sa?
- Cum să ții titlul la o casă din California
- Ce se întâmplă cu creditul unui soț dacă împrumutul de la domiciliul soției sale este blocat?
- Cum pot elimina responsabilitatea pentru plățile ipotecare într-un divorț în California?
- Trebuie să-mi adaug soțul / soția la o faptă din California?
- Ce se va întâmpla cu ipoteca când vă aflați în divorț?
- Întrebări legale privind ipotecile care implică divorț
- Ce se întâmplă dacă sunteți căsătoriți și casa nu este în numele dvs.?
- Ce se întâmplă dacă am acte rapide casa mea, dar numele meu este încă pe ipotecă în timpul…
- Cum păstrez casa într-un divorț?
- Drepturile unei soții când se află în fapta casei, dar nu și asigurarea de origine sau ipoteca
- Cum împart o ipotecă pe o casă în timpul unui divorț?
- Proprietatea comunitară în raport cu chiria comună
- Pot să îmi vin în mod legal casa fără semnătura fostei mele soții?
- Cum împart proprietatea reală într-un divorț în California?
- Sunt atât soț și soție obligați să se aplice pentru o ipotecă în casă?
- Cui nume ar trebui să fie pe faptă?
- Pot cuplurile divorțate să împartă proprietăți de închiriere pe impozite?
- Care sunt drepturile unui soț la casă în divorț?