OxiMrub.com

Poate un soț să vândă o casă fără soția sa?

În majoritatea cazurilor, soții își vând împreună casele. Cu toate acestea, în unele situații, soția ar putea să nu vrea să vândă familia sau poate să nu fie disponibilă pentru a semna toate documentele. Indiferent dacă soțul poate vinde locuința pe cont propriu, depinde în primul rând de legea statului și de limba folosită pentru titlul proprietății.

Statele comunitare de proprietate

În statele comunitare de proprietate precum California, un soț nu poate vinde niciodată o locuință obținută în timpul căsătoriei fără consimțământul soției sale. Deoarece aceste state consideră că toată proprietatea maritală este proprietatea ambilor soți, ambele părți trebuie să-și dea permisiunea înainte ca proprietatea asupra proprietății să poată trece la altcineva. Cu toate acestea, dacă soțul a obținut locuința înainte de căsătorie, el ar putea să o vândă singur, în funcție de faptul că numele soției sale se află pe titlu.

Nume pe titlu

Dacă numele soției apare pe titlul proprietății, ea este coproprietar și are o creanță asupra proprietății, egală cu pretenția soțului ei. În astfel de cazuri, soțul nu poate vinde proprietatea fără consimțământul ei. Ambii proprietari trebuie să își ceară reclamația asupra titlului proprietății înainte ca acesta să poată fi transferat unui nou proprietar. De asemenea, ambii proprietari trebuie, de asemenea, să convină asupra condițiilor de vânzare, cum ar fi prețul și data deținerii, înainte de a putea avea loc.

Numele nu este în titlu

Dacă numele soției nu se află pe titlu, soții nu locuiesc într-un stat de proprietate comunitară, iar proprietatea în cauză nu se află într-un stat comunitar, soțul poate vinde de obicei o casă fără implicarea soției sale. Cu toate acestea, chiar și unele state fără drept comunitar de proprietate consideră că casele dobândite în timpul căsătoriei sunt proprietate maritală. Din acest motiv, o soție al cărei nume nu se află pe titlul unei case poate fi capabilă să-i oprească vânzarea prin intermediul unei instanțe.

consideraţii

La momentul publicării, California și opt alte state au legi ale proprietății comunitare: Arizona, Idaho, Nevada, Texas, Wisconsin, Louisiana, New Mexico și Washington. Dacă o soție nu este în măsură să fie prezentă pentru vânzarea unei proprietăți sau dacă nu are competență psihică, soțul ei ar putea să obțină o procură. Cu o procura, soțul poate să-și dea acordul pentru vânzarea casei în numele soției sale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să ții titlul la o casă din CaliforniaCum să ții titlul la o casă din California
Dreptul de garanție poate fi reținut în cazul unei fapte de garanție?Dreptul de garanție poate fi reținut în cazul unei fapte de garanție?
Care este legea pentru care terenul este deținut în comun și unul dintre proprietari moare?Care este legea pentru care terenul este deținut în comun și unul dintre proprietari moare?
Ce se întâmplă cu creditul unui soț dacă împrumutul de la domiciliul soției sale este blocat?Ce se întâmplă cu creditul unui soț dacă împrumutul de la domiciliul soției sale este blocat?
Forme de proprietate imobiliarăForme de proprietate imobiliară
Soțul meu a murit și vreau să-mi vând casaSoțul meu a murit și vreau să-mi vând casa
Sunt obligat să vând casa după un divorț?Sunt obligat să vând casa după un divorț?
Trebuie să-mi adaug soțul / soția la o faptă din California?Trebuie să-mi adaug soțul / soția la o faptă din California?
Ce se va întâmpla cu ipoteca când vă aflați în divorț?Ce se va întâmpla cu ipoteca când vă aflați în divorț?
Întrebări legale privind ipotecile care implică divorțÎntrebări legale privind ipotecile care implică divorț
» » Poate un soț să vândă o casă fără soția sa?
© 2022 OxiMrub.com