Ce pot face dacă ipoteca mea este inversă și creditorul meu nu va refinanța?
Există opțiuni de urmărire dacă aveți o ipotecă cu susul în jos cu un creditor necooperant. Înainte de a pleca de la proprietate, stabiliți situația financiară și dacă vă puteți permite în continuare plățile lunare. Uită-te la modificarea împrumutului și a programelor potențiale de dificultăți dacă vă confruntați cu dificultăți care depășesc doar scăderea valorii casei. O vânzare în lipsă, o faptă în loc și o blocare a pieței sunt ultimele măsuri.
Examinați situația financiară
Deși este posibil să fie frustrant să plătiți pentru o casă care merită mai puțin decât datorați, dacă puteți efectua plățile, faceți acest lucru. În timp ce doriți să abordați dezechilibrul ipotecar, nu lăsați creditul să fie distrus din cauza acestuia. În mod ideal, piața imobiliară va aprecia și veți reveni în negru cu echitate în casă în curând.
Dacă întâmpinați dificultăți financiare, explorați unele dintre programele de asistență pentru șomaj oferite prin Administrația federală a locuințelor și păstrați-vă locuința din California. Există programe care ajută șomerii debitori cu până la 3.000 de dolari pe lună pentru plățile ipotecare. Acest lucru este important nu doar pentru a vă menține casa, ci și pentru a rămâne la curent cu plățile ipotecare. Fiind actual este o cerință de eligibilitate pentru unele programe de modificare a împrumuturilor.
Consilieri de împrumut federal asigurat
Programele FHA și Afaceri cu Veteranii au consilieri de împrumut care lucrează cu dvs. și în numele dvs. în cazul în care creditorul nu cooperează cu dvs. Deoarece acestea sunt programe de împrumut asigurat federal, creditorii trebuie să adere la instrucțiunile de întreținere mandatate. Un consilier poate avea o cale de a clarifica calea cooperării cu creditorii.
Programe de modificare a împrumuturilor
A fi cu capul în jos pe ipoteca dvs. înseamnă că ați putea fi eligibil pentru un program de modificare a împrumutului. Programele federale de împrumut au versiunile lor de modificare. De exemplu, FHA are un program de refacere la domiciliu (HARP), care funcționează pentru a reduce interesul sau principalul sau pentru a prelungi termenul împrumutului pentru al face mai accesibil. FHA are, de asemenea, o alternativă principală de reducere și un al doilea program Lien care încearcă să reducă sau să elimine o a doua ipotecă. Fannie Mae implementează Flex Modification pentru a-și înlocui Programul de Modificări la Domiciliu care a expirat.
Verificați regulile cu fiecare program pentru eligibilitate. Cei mai mulți solicită să fiți la curent cu plățile ipotecare pentru ultimele 12 luni. De asemenea, este posibil să aveți nevoie de un anumit interval de timp. Aceste programe nu sunt pentru împrumuturi noi.
Trecerea la locuințe noi
Dacă toate opțiunile de împrumut nu reușesc, este posibil să fie momentul să luați în considerare negocierea unei tranzacții cu banca ca o vânzare în lipsă sau o faptă în loc. Dacă nu sunteți deja într-o situație delicventă, puteți pune casa pe piață pentru o valoare mai mică decât cea de piață cu aprobarea băncii. La vânzare, banca ia veniturile și iartă soldul restului de credite. O faptă în loc să apară dacă sunteți deja în procesul de blocare și să coopereze cu banca pentru a transforma titlul asupra lor pentru a opri blocarea. Acest lucru vă cumpără timp, eliberează împrumutul și este mai bine pe credit decât o blocare a pieței.
- Cum să soluționați o datorie ipotecară
- Cum să evitați blocarea prin încercarea de vânzare în lipsă
- Pot să declar falimentul în California cu o ipotecă inversă?
- Fapte în locul consecințelor de executare a blocării
- Dacă doream mai mult decât casa mea merită să refinanțez?
- Cum pot opri blocarea înainte de începerea procesului de blocare?
- Ajutor de blocare a locuinței
- Ce să faci dacă ești cu capul în jos în principalul tău ipotecar?
- Cum să lucrați cu o bancă pentru a vă reduce ipoteca
- Restricții de vânzare scurte
- Cum să-mi reduc ipoteca lunară
- Opțiuni de diminuare a pierderilor
- Ar trebui să fiu faliment, deoarece casa mea este în valoare de mai puțin decât ipoteca?
- Guvernul ajută la o ipotecă cu susul în jos
- Cum să negociezi o faptă în loc
- Ar trebui să fac o pierdere în casa mea?
- Ce se întâmplă dacă îmi vând casa într-o vânzare scurtă?
- Care este diferența dintre asumarea unei ipoteci și luarea proprietății supuse unei ipoteci?
- Cum să oprești blocarea casei mele ca proprietar
- Ce cauzeaza blocarea?
- Care sunt opțiunile pentru a evita blocarea pieței?