Oare îi voi datora în continuare bani în cazul în care se blochează în casa mea?
Trecerea printr-o blocare a ipotecii este dificilă. Nu numai că vă veți pierde casa într-o blocare, dar, de asemenea, scorul dvs. de credit va lua o scufundare. În anumite cazuri, creditorii pot, de asemenea, să-i urmărească pe proprietari pentru orice sumă de deficiență. O deficiență de blocare a pieței este diferența dintre suma datorată la domiciliul închis și valoarea justă de piață a acestuia la data vânzării.
Închiderea ipotecilor
Când casa ta este închisă, împrumutătorul ipotecar se află în posesia legală de la tine pentru că ai dat faliment la ipotecă. Creditorul va încerca apoi să vă vândă locuința pentru întreaga sumă a creditului ipotecar. În cazul în care un creditor ia mai mulți bani decât datoria de împrumut, aveți dreptul la exces de fonduri minus cheltuielile împrumutătorului. Cu toate acestea, închiderea creditorilor ipotecare de multe ori nu reușesc să ia în întreaga suma datorată în timpul unei vânzări de blocare.
Decizii privind deficiențele
În funcție de stat, creditorii ipotecari pot urmări proprietarii de case închise pentru diferența dintre prețul de vânzare al unei case închise și eventualele solduri ipotecare datorate. Creditorii care utilizează executarea ipotecilor judiciare de multe ori au voie să caute ceea ce se numește hotărâri privind deficiențele împotriva proprietarilor de case. O hotărâre privind deficiența creditelor ipotecare vă face răspunzătoare în mod legal pentru orice diferență dintre prețul de vânzare al imobilului și cel pe care îl datorați. În plus, creditorii ar putea aștepta ani pentru a depune dosare și apoi să pună în aplicare hotărârile privind deficitul ipotecar.
Excepții și considerații
În statul de încredere, cum ar fi California, creditorii ipotecari nu pot să-i urmărească pe proprietarii de case închise pentru deficiențe în cazul în care aceștia au închis în afara sistemului judiciar sau fără instanțele judecătorești. Dar anumite state consideră, de asemenea, că orice datorie ipotecară iertată sau deficitată este impozabilă, deși California în prezent nu o face. Dezavantajul pentru un proprietar în statul de încredere este faptul că o blocare a pieței se poate întâmpla relativ repede. De asemenea, statele de încredere în fapte, cum ar fi California, au ferestre înguste de oportunitate în care vă puteți răscumpăra casa după ce a fost exclusă.
Consecințe fiscale
Serviciul Internal Revenue consideră că blocarea ipotecii este impozabilă pentru venituri. Legea privind scutirea de la plata creditelor ipotecare din 2007 scutește, însă, exmatriculările de reședință primară de la impozitarea federală a veniturilor până la sfârșitul anului 2012. Cu toate acestea, orice solduri de refinanțare sau linii de credit de origine pe care nu le-ați utilizat în mod direct pentru îmbunătățirea casei sunt considerate impozabile sursa de venit. Rețineți că datoriile de executare sau datoriile ipotecare evacuate prin faliment nu sunt considerate venituri impozabile de către IRS.
- Poate un stat ne-judiciar să vă distrugă salariile după o blocare a pieței?
- Foreclosures & judecăți deficiențe
- Cum să știți dacă aveți un împrumut de domiciliu fără recurs
- Cum poate instanța să obțină o fmv pe o închidere judiciară?
- Anularea penalităților de anulare a ipotecii
- Cum să oprești data vânzării la închiderea orașului California
- Fapte în locul consecințelor de executare a blocării
- Legile de blocare a casei refinanțate din California
- Motive pentru a fi nevoiți să participe la instanță după o blocare a pieței
- Cât timp poate o bancă să colecteze de la o blocare a pieței?
- Cel mai bun mod de a-mi vinde casa înainte de blocare
- Cum să-mi vând casa pentru a preveni blocarea pieței
- Vânzare scurtă vs. Deed-in-lieu
- 5 Motive pentru care băncile resping vânzările în lipsă
- Un faliment din capitolul 7 descarcă un împrumut ipotecar garantat
- Ce se întâmplă dacă plecați de la creditul ipotecar?
- Pot băncile vin după mine pentru bani dacă am dosar de blocare?
- Ce înseamnă vânzările de șerif în ipoteci?
- Poate compania mea ipotecară să-mi îngrădească salariile pentru o blocare a pieței dacă sunt în…
- Despre împrumuturi pe proprietate
- Care este diferența dintre asumarea unei ipoteci și luarea proprietății supuse unei ipoteci?