Foreclosures & judecăți deficiențe
Chiar și după ce creditorul tău închide casa ta, poate că nu va fi terminat cu tine. Dacă licitația de închidere a proprietății nu vă șterge datoria, este posibil să fiți dat în judecată pentru o judecată privind deficiența, cerința că veți plăti orice altceva datorați. Primii creditori ipotecari și cei doi creditori ipotecari pot solicita o judecată deficiență dacă doresc mai mulți bani.
Funcţie
Atunci când un împrumutător blochează o casă, locuința va fi apoi vândută la licitație, iar cea mai mare ofertă, atâta timp cât depășește minimul stabilit de creditor, va lua proprietatea. O ofertă câștigătoare de 250.000 de dolari pe o proprietate cu un credit ipotecar de 300.000 de dolari, de exemplu, lasă creditorul scurt de 50.000 de dolari, dacă nu depune o hotărâre privind deficiența împotriva proprietarului, afirmă site-ul juridic Nolo.
Tipuri
Potrivit lui Nolo, blocarea se face în două varietăți: judiciare și ne-judiciare. Pentru a-și lua o locuință prin închidere judiciară, un creditor trebuie să depună în instanță - majoritatea statelor permit împrumutătorului să depună o hotărâre privind deficiența ca parte a aceluiași caz. Într-o închidere nelegală, creditorul nu trebuie să se adreseze instanței pentru a exclude, însă va trebui să depună un proces separat dacă dorește o judecată deficienței. Legea statului va determina ce tipuri de blocare sunt permise - în cazul în care creditorul are posibilitatea de a alege, este în întregime de ea. Nu ai nici un cuvânt de spus.
Geografie
Legile exacte privind judecățile privind deficiențele variază de la stat la stat, subliniază Nolo, unele state făcându-le mai greu pentru creditorii să le colecteze. În California, de exemplu, un creditor poate depune dosare numai pentru deficiență dacă folosește închiderea judiciară - legile statului protejează proprietarii de casele de judecată în cazul în care creditorul utilizează opțiunea mai rapidă decât cea judiciară.
consideraţii
O judecată privind deficiențele va necesita mai mult timp în instanță și mai mulți bani cheltuiți pe taxe legale, deci creditorii nu vor depune dosare decât dacă merită timpul, potrivit site-ului Bankrate. Asta înseamnă că deficiența trebuie să fie suficient de mare pentru a justifica efortul, iar creditorul trebuie să fie încrezător în mod rezonabil că poate colecta de la proprietar - în caz contrar, este mai logic să scrii datoriile.
Valoare de piață
Multe state iau în considerare valoarea reală a locuinței în cazurile de deficiență, afirmă Nolo. De exemplu, să presupunem că o locuință cu ipotecă de 300.000 de dolari vinde pentru 250.000 de dolari la licitația de blocare a pieței - dacă valoarea de piață la momentul licitației a fost de numai 260.000 dolari, deficiența este de 10.000 $, nu 50.000 $. Unele state au legi de "non-recurs" care interzic complet judecățile privind deficiențele dacă proprietatea este casa primară a împrumutatului.
- Poate un stat ne-judiciar să vă distrugă salariile după o blocare a pieței?
- Cum să știți dacă aveți un împrumut de domiciliu fără recurs
- Legile de blocare a casei refinanțate din California
- Oare îi voi datora în continuare bani în cazul în care se blochează în casa mea?
- Motive pentru a fi nevoiți să participe la instanță după o blocare a pieței
- Pot să cumpăr o casă închisă înainte de o licitație?
- Consecințele neîndeplinirii obligațiilor la un credit ipotecar
- Vânzare scurtă și anularea datoriilor
- Casa mea vândută la licitație: ce se întâmplă cu ipoteca mea?
- Anularea datoriei și a efectelor sale asupra bunurilor imobile
- Pot creditorii neglijați să-și colecteze datoria de la vânzarea casei mele?
- Ce se întâmplă dacă plecați de la creditul ipotecar?
- Pot băncile vin după mine pentru bani dacă am dosar de blocare?
- Cum poți refinanța cu o judecată?
- Ce înseamnă vânzările de șerif în ipoteci?
- Procesul de blocare a proceselor din California
- Poate compania mea ipotecară să-mi îngrădească salariile pentru o blocare a pieței dacă sunt în…
- Ce garanții sunt stinse prin blocarea ipotecii?
- Despre împrumuturi pe proprietate
- Decizie de deficit de vânzare scurt
- Cine este responsabil să plătească o hotărâre definitivă privind o blocare a pieței?