OxiMrub.com

Foreclosures & judecăți deficiențe

Chiar și după ce creditorul tău închide casa ta, poate că nu va fi terminat cu tine. Dacă licitația de închidere a proprietății nu vă șterge datoria, este posibil să fiți dat în judecată pentru o judecată privind deficiența, cerința că veți plăti orice altceva datorați. Primii creditori ipotecari și cei doi creditori ipotecari pot solicita o judecată deficiență dacă doresc mai mulți bani.

Funcţie

Atunci când un împrumutător blochează o casă, locuința va fi apoi vândută la licitație, iar cea mai mare ofertă, atâta timp cât depășește minimul stabilit de creditor, va lua proprietatea. O ofertă câștigătoare de 250.000 de dolari pe o proprietate cu un credit ipotecar de 300.000 de dolari, de exemplu, lasă creditorul scurt de 50.000 de dolari, dacă nu depune o hotărâre privind deficiența împotriva proprietarului, afirmă site-ul juridic Nolo.

Tipuri

Potrivit lui Nolo, blocarea se face în două varietăți: judiciare și ne-judiciare. Pentru a-și lua o locuință prin închidere judiciară, un creditor trebuie să depună în instanță - majoritatea statelor permit împrumutătorului să depună o hotărâre privind deficiența ca parte a aceluiași caz. Într-o închidere nelegală, creditorul nu trebuie să se adreseze instanței pentru a exclude, însă va trebui să depună un proces separat dacă dorește o judecată deficienței. Legea statului va determina ce tipuri de blocare sunt permise - în cazul în care creditorul are posibilitatea de a alege, este în întregime de ea. Nu ai nici un cuvânt de spus.

Geografie

Legile exacte privind judecățile privind deficiențele variază de la stat la stat, subliniază Nolo, unele state făcându-le mai greu pentru creditorii să le colecteze. În California, de exemplu, un creditor poate depune dosare numai pentru deficiență dacă folosește închiderea judiciară - legile statului protejează proprietarii de casele de judecată în cazul în care creditorul utilizează opțiunea mai rapidă decât cea judiciară.

consideraţii

O judecată privind deficiențele va necesita mai mult timp în instanță și mai mulți bani cheltuiți pe taxe legale, deci creditorii nu vor depune dosare decât dacă merită timpul, potrivit site-ului Bankrate. Asta înseamnă că deficiența trebuie să fie suficient de mare pentru a justifica efortul, iar creditorul trebuie să fie încrezător în mod rezonabil că poate colecta de la proprietar - în caz contrar, este mai logic să scrii datoriile.

Valoare de piață

Multe state iau în considerare valoarea reală a locuinței în cazurile de deficiență, afirmă Nolo. De exemplu, să presupunem că o locuință cu ipotecă de 300.000 de dolari vinde pentru 250.000 de dolari la licitația de blocare a pieței - dacă valoarea de piață la momentul licitației a fost de numai 260.000 dolari, deficiența este de 10.000 $, nu 50.000 $. Unele state au legi de "non-recurs" care interzic complet judecățile privind deficiențele dacă proprietatea este casa primară a împrumutatului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să știți dacă aveți un împrumut de domiciliu fără recursCum să știți dacă aveți un împrumut de domiciliu fără recurs
Legile de blocare a casei refinanțate din CaliforniaLegile de blocare a casei refinanțate din California
Oare îi voi datora în continuare bani în cazul în care se blochează în casa mea?Oare îi voi datora în continuare bani în cazul în care se blochează în casa mea?
Motive pentru a fi nevoiți să participe la instanță după o blocare a piețeiMotive pentru a fi nevoiți să participe la instanță după o blocare a pieței
Pot să cumpăr o casă închisă înainte de o licitație?Pot să cumpăr o casă închisă înainte de o licitație?
Consecințele neîndeplinirii obligațiilor la un credit ipotecarConsecințele neîndeplinirii obligațiilor la un credit ipotecar
Vânzare scurtă și anularea datoriilorVânzare scurtă și anularea datoriilor
Casa mea vândută la licitație: ce se întâmplă cu ipoteca mea?Casa mea vândută la licitație: ce se întâmplă cu ipoteca mea?
Anularea datoriei și a efectelor sale asupra bunurilor imobileAnularea datoriei și a efectelor sale asupra bunurilor imobile
Pot creditorii neglijați să-și colecteze datoria de la vânzarea casei mele?Pot creditorii neglijați să-și colecteze datoria de la vânzarea casei mele?
» » Foreclosures & judecăți deficiențe
© 2022 OxiMrub.com