Ce faci dacă co-ai o casă plătită și vrei să o vinzi?
Mulți oameni cumpără case împreună, cum ar fi atunci când prietenii își pescuiesc resursele și cumpără o casă. Co-proprietatea asupra proprietății imobiliare, cum ar fi o casă, poate fi, de asemenea, o investiție bună, deoarece vânzarea ei eventuală ar putea genera profituri semnificative, mai ales dacă este plătită integral. Totuși, vânzarea unei case deținute în comun poate fi complicată în unele cazuri, cum ar fi atunci când un coproprietar refuză să vândă.
Vânzarea de case de proprietate
Înainte de a putea vinde o casă pe care o aveți în comun cu alții, va trebui să obțineți acordul acestora. Dacă sunteți de acord cu ceilalți proprietari, puteți continua vânzarea. Nu aveți nevoie de un broker imobiliar sau avocat să vă vindeți casa deținută în comun, însă păstrarea poate ușura lucrurile. De asemenea, toți coproprietarii casei tale vor trebui să semneze anumite documente imobiliare și documente de transfer atunci când locuința ta se vinde în cele din urmă.
Vânzarea de acțiuni deținute
Dacă nu puteți convinge pe toți coproprietarii casei dvs. să vândă, puteți să le oferiți să le cumpărați și apoi să vă vindeți casa deținută exclusiv de dumneavoastră. Achizitionarea cotelor de proprietate ale coproprietarilor casei dvs. poate fi scumpa, insa, si costa mai mult decat proprietatile ar putea fi in valoare. Cu toate acestea, legea permite, de obicei, coproprietarilor de proprietăți imobiliare să-și vândă propriile acțiuni la discreția lor. Dacă doriți cu adevărat bani de la casa pe deplin plătită, dar deținută în comun, luați în considerare vânzarea cotei.
Compartimente de vânzare
Dacă coproprietarii casei dvs. nu vor fi de acord să vândă, puteți aduce o acțiune de despărțire - un proces care poate forța proprietarii în comun de proprietăți să-și vândă integral proprietățile - solicitând instanței să comande o divizare prin vânzare. În acțiunile de despărțire, tribunalele deseori comandă doar partiții prin vânzare, deoarece este prea dificilă divizarea fizică a unei case între co-proprietari. Acțiunile de partiționare pot fi costisitoare și stresante, totuși, gândiți-vă cu atenție înainte de a le aduce.
Împărțirea vânzărilor
Dacă reușiți să vă vindeți casa deținută în comun, veniturile sale din vânzare vor fi împărțite proporțional în conformitate cu formularul de proprietate menționat în fapta dvs. În general, două sau mai multe persoane iau dreptul de proprietate imobiliară ca chiriași sau chiriași în comun. În proprietatea imobiliară în comun, fiecare proprietar deține o cotă egală, în timp ce chiriașii în comun pot deține acțiuni inegale. De exemplu, un chiriaș din locuința comună deținând o cotă de proprietate de 25% ar primi 25% din veniturile din vânzare ale casei.
- Poate un soț să vândă o casă fără soția sa?
- Înțelesul interesului de proprietate în domeniul imobiliar
- Sfaturi pentru proprietarii de case de vânzare în lipsă
- Poate o faptă să fie împărțită inegal?
- Ce se întâmplă după vânzarea de către un șerif a unei proprietăți închise?
- Penalizare pentru un vânzător care nu vinde cumpărătorului casa până la data limită a contractului
- Cel mai bun mod de a-mi vinde casa înainte de blocare
- Poate o casă să fie cumpărată de cupluri necăsătorite?
- Poți să faci o faptă în loc dacă ex-ul tău este încă în casă?
- Poate un judecător să vă ordone să vă vindeți casa?
- Dacă am un împrumut pe o proprietate, pot să-i dau proprietatea asupra celeilalte persoane pe titlu
- Cum să renunțe la chirie comună
- Pot să îmi vin în mod legal casa fără semnătura fostei mele soții?
- Ar trebui să angajez un avocat care să-mi vândă casa?
- Vindeți o casă utilizând o loterie legală?
- Capcane juridice de a cumpăra o casă cu un prieten
- Dacă fratele meu și eu sunt pe fapte și a plătit ipoteca, care este proprietarul casei?
- Poate un proprietar comun ipotecar o proprietate fără consimțământul celuilalt proprietar?
- Cum să împartă proprietatea în proprietate comună
- Poți să vinzi o casă dacă ai o reținere medicală?
- Poți să-ți vinzi casa cuiva dacă nu este plătit?