Cum să vă mutați cu un credit ipotecar sub apă
O ipotecă subacvatică este una care depășește valoarea casei. Aproape un sfert din totalul ipotecilor rezidențiale au fost subacvatice în 2012, potrivit Corelogic, o firmă de date și analiză specializată în domeniul imobiliar. Cu acest tip de numere și un mediu de lucru provocator, persoanele care ar putea fi nevoite să se mute pentru un loc de muncă ar putea fi blocate cu o ipotecă de acasă care nu va fi rambursată integral atunci când este vândută. Dar vânzarea la o pierdere nu este singura opțiune pentru proprietarii de case subacvatice care intenționează să se mute.
Închiriați, nu vindeți
Mai degrabă decât să pierdeți prin vânzarea, să vă păstrați casa și să o închiriați. Indiferent cât timp este nevoie ca piața să revină, un proprietar își poate permite să aștepte, deoarece un chiriaș plătește în mod eficient cel puțin o parte din plata ipotecii prin chiria sa. Ca un bonus suplimentar, dobânda ipotecară și toate cheltuielile legate de închiriere sunt deductibile, ceea ce oferă o modalitate frumoasă de a vă proteja veniturile de impozite.
Închiriere pentru a vinde
În cazul în care ipoteca este doar puțin sub apă, o vânzare de leasing ar putea funcționa. Aici intră proprietarul unui contract care combină leasingul cu vânzarea. Contractul ar putea include un preț de vânzare care să reflecte o valoare estimată în viitor și o dată de vânzare care să permită pieței să crească prețul. Un cumpărător intră într-un astfel de acord deoarece acesta nu se califică în prezent la un credit ipotecar și poate avea nevoie de timp pentru a-și îmbunătăți creditul sau pentru a-și spori economiile. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla pentru vânzător este faptul că vânzarea scade după câțiva ani de colectare a chiriei.
Vanzare pe scurt
O vânzare pe scurt are loc atunci când o casă este vândută pentru mai puțin decât ceea ce se datorează ipotecii. În vânzările pe scurt, vânzătorul și creditorul trebuie să semneze contractul de cumpărare. În anumite state și în anumite circumstanțe, vânzătorul este în afara cârligului pentru soldul ipotecar neplătit, care este considerat un împrumut fără recurs. În alte situații, vânzătorul poate fi răspunzător pentru datoria rămasă. Înainte de a efectua o vânzare în lipsă, aflați dacă împrumutul este recurs sau nu este recurs.
Negocierea unei reduceri principale
Vânzările scurte și executarea ipotecilor dau naștere unui dezastru cu linia de bază a creditorului, motiv pentru care creditorii ar putea lua în considerare reducerea principalului ipotecar, mai ales dacă reducerea principală este mai mică decât suma care ar fi pierdută în urma unei vânzări sau a unei vânzări în lipsă. După reducere, împrumutatul ar putea vinde locuința printr-un proces standard de vânzare dacă nu există nicio obligație de a păstra împrumutul pentru o anumită perioadă de timp. De asemenea, debitorul putea să închirieze locuința cu o probabilitate mai mare ca chiria să acopere ipoteca.
- Impactul impozitului pe venit pentru blocarea pieței
- Cum pot evita o blocare a pieței prin vânzarea unei case și care nu dă nimic?
- Ce se întâmplă dacă îmi vând casa, dar nu pot să plătesc oa doua ipotecă?
- Ar trebui să-mi vând sau să închiriez apartamentul când mă mut?
- Mama mea are încă o ipotecă și trebuie să se mute într-o casă de pensionare
- Ce ajutor pot obține dacă sunt în spatele creditelor mele ipotecare și casa mea este supraevaluată?
- Ce se întâmplă dacă vă vindeți casa după ce primiți o modificare permanentă a împrumutului?
- Solicitarea unei vânzări în lipsă afectează creditul meu dacă nu-mi vin în realitate casa?
- Ce-ar fi dacă îmi vând casa mai puțin decât e apreciată?
- Reduceri fiscale pentru închirierea unui imobil pentru mai puțin de un credit ipotecar
- Ce înseamnă o casă de vânzare scurtă?
- Când oamenii decid să-și pună casa la vânzare?
- Este mai bine să faceți o vânzare în lipsă sau să vă închiriați casa?
- Ar trebui să fac o pierdere în casa mea?
- Cum să oprești blocarea casei mele ca proprietar
- Motive pentru refinantarea unui credit ipotecar
- Sub ajutor ipotecar de apă
- Poate banca să blocheze dacă valoarea proprietății scade?
- Pro și contra de chirie-la-case proprii
- Poate o rudă să plătească o ipotecă inversă?
- Cum poți să-ți vinzi casa după ce faci o ipotecă inversă?