OxiMrub.com

Ce se întâmplă dacă vă vindeți casa după ce primiți o modificare permanentă a împrumutului?

Modificările plăților ipotecare nu pot fi suficiente pentru a reconstrui finanțările.

Luptătorii de case care doresc să rămână în casele lor ar putea să aranjeze o modificare a unuia sau mai multor condiții de împrumut pentru a face ipoteca mai accesibilă, dar problemele banilor post-modificare nu se pot îmbunătăți, iar debitorii ar putea avea nevoie să vândă. Tranzițiile de viață sau schimbările de pe piața imobiliară ar putea, de asemenea, obliga un împrumutat să vândă după ce a primit o modificare. Creditorii acordă, de obicei, împrumutătorilor opțiunea de a vinde în lipsă atunci când datoria modificată de împrumut depășește prețul de vânzare al casei.

Rezultate comune de modificare

Modificarea ipotecii modifică permanent condițiile de împrumut pentru a reduce plata lunară sau pentru a face creditul fezabil pentru un împrumutat în dificultăți financiare. Creditorii pot reduce rata dobânzii, prelungesc perioada de rambursare, elimină caracteristica ratei ajustabile a împrumutului în favoarea unei rate fixe a dobânzii sau, în câteva cazuri, reduc soldul principal al împrumutului sau șterge oa doua ipotecă. Modificarea trebuie să ducă la un plan de plată viabilă de rambursare - de obicei, cu plăți egale cu aproximativ 31% din venitul brut al debitorului.

Împrumutatul poate vinde după modificare

O modificare este, de obicei, metoda preferată de tratare a delincvenței ipotecare. Un creditor gestionează numerele, inclusiv veniturile, activele, cheltuielile și valoarea proprietății debitorului, pentru a determina dacă creditorul este mai bine să modifice împrumutul, permițând vânzarea casei sau blocarea împrumutului. O modificare, de obicei, nu implică o restricție de vânzare, dar creditorii solicită debitorilor să restituie soldul ipotecar în momentul vânzării. În cazul în care vânzarea are ca rezultat venituri nete, debitorul plătește împrumutul înapoi fără a avea nevoie de permisiunea creditorului.

Scurtă opțiune de vânzare

Atunci când proprietarul nu poate continua să efectueze plata ipotecilor modificate sau altfel trebuie să se mute, el poate cere o vânzare în lipsă de la creditor. Într-o vânzare scurt, casa vinde pentru mai puțin decât soldul ipotecar și costurile totale de vânzare. Dacă se acordă, împrumutătorul permite o vânzare în lipsă și acceptă încasările din vânzare, care nu mai sunt de ajuns să plătească soldul modificat al împrumutului. Împrumutatul trebuie să demonstreze că o dificultate financiară nouă sau continuă a dus la necesitatea unei vânzări în lipsă după modificare.

Plăți anticipate

În cazul în care contractul dvs. inițial de împrumut conținea o penalizare de plată anticipată, care durează, de obicei, unul până la trei ani, creditorul poate impune o penalizare pentru vânzarea locuinței înainte de expirarea perioadei de plată anticipată. De obicei, o modificare nu impune o penalitate de plată anticipată, pe care creditorii o folosesc în contractele convenționale de ipotecă, pentru a descuraja vânzarea unei locuințe, refinanțarea sau plata în alt mod a ipotecii imediat după împrumutul. În cazul în care un acord de modificare include o pedeapsă anticipată, creditorul trebuie să dezvăluie în prealabil termenii acestei clauze.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum reduc rata dobânzii ipotecare fără o refinanță?Cum reduc rata dobânzii ipotecare fără o refinanță?
Cât timp trebuie să rămân în casă după o modificare a împrumutului?Cât timp trebuie să rămân în casă după o modificare a împrumutului?
Hărți ipotecare programeHărți ipotecare programe
Ce pot face dacă ipoteca mea este inversă și creditorul meu nu va refinanța?Ce pot face dacă ipoteca mea este inversă și creditorul meu nu va refinanța?
Ce opțiuni au proprietarii de case pentru a opri blocarea pieței?Ce opțiuni au proprietarii de case pentru a opri blocarea pieței?
Pot co-semnatarii să modifice un credit ipotecar?Pot co-semnatarii să modifice un credit ipotecar?
O ipotecă modificată îmi va afecta creditul?O ipotecă modificată îmi va afecta creditul?
Programe ipotecare alternativePrograme ipotecare alternative
Opțiuni de vânzare scurteOpțiuni de vânzare scurte
Opțiuni de diminuare a pierderilorOpțiuni de diminuare a pierderilor
» » Ce se întâmplă dacă vă vindeți casa după ce primiți o modificare permanentă a împrumutului?
© 2022 OxiMrub.com