Ar trebui să-mi vând sau să închiriez apartamentul când mă mut?
Natura mobilă a societății noastre face destul de ușor să se mute pentru un loc de muncă nou sau din alte motive. Cu toate acestea, relocarea necesită o preocupare și o planificare, mai ales dacă sunteți proprietar. Poate că aveți un condo și vi sa oferit un loc de muncă în altă parte. Dacă decideți să vă vindeți apartamentul sau să-l închiriați atunci când vă mutați, este o întrebare care implică parțial piața imobiliară locală, precum și regulile asociației condo.
Vânzarea condo-ului dvs.
Dacă vă mutați și aveți un apartament, determinați dacă veți putea să-l vindeți și atunci când vă mutați. În unele piețe, cum ar fi Chicago, este nevoie de o medie de 200 de zile până la 250 de zile pentru a vinde un condominiu. Proprietarii de proprietari din Los Angeles, totuși, pot vinde un apartament de la 84 de zile la 100 de zile din octombrie 2012. De asemenea, dacă datorați mai mult pe apartamentul dvs. decât merită să vindeți, ar putea fi dificil.
Închirierea condo-ului dvs.
În cazul în care se confruntă cu dificultăți în vânzarea condos lor, unii proprietari pot opta pentru a le închiria doar. Aceasta poate fi o idee bună dacă puteți obține un preț decent de închiriere. Închirierea apartamentului dvs. poate fi uneori dificilă, pentru că este posibil să nu puteți închiria pentru suma dvs. de plată ipotecară. De asemenea, statutele de condominiu ale asociațiilor de proprietari pot fi foarte stricte atunci când vine vorba de închirierea unor unități.
Vânzarea sau închirierea
Examinează-ți obiectivele pentru apartamentul tău. Dacă sperăți să profitați de eventualele majorări de capital pentru apartamentul dvs., țineți-vă de el și închiriați-l are sens. Dacă nu doriți să angajați un manager de proprietate sau să fiți un proprietar absent, vânzarea apartamentului dvs. în loc să îl închiriați este înțelept. Dacă veți pierde o mulțime de bani în vânzarea apartamentului dvs., totuși, închirierea acestuia poate funcționa cel mai bine.
Condo Asociații de proprietari de case
Unii proprietari condo norocoși dețin proprietățile lor în totalitate, ceea ce înseamnă că nu au ipoteci. Când nu aveți o ipotecă, decizia de a vinde sau de a închiria condo-ul dvs. atunci când vă mutați este puțin mai ușor și mai orientat financiar. Cu toate acestea, atunci când vă închiriați condo out niciodată să uitați că tu și chiriașii dumneavoastră trebuie să se supună oricăror reguli de asociere homeowne`rs condo. Au fost cunoscute HOA-urile care evacuează chiriașii de apartamente și-i amendează pe proprietarii lor pentru încălcarea regulilor chiriașilor.
Probleme ipotecare împrumutate
Un factor important atunci când vine vorba de vânzarea apartamentului dvs. este dacă cumpărătorii se pot califica pentru finanțarea ipotecară pentru aceasta. Fannie Mae, Freddie Mac și FHA au toate recomandările de împrumut pentru debitorii ipotecari atunci când vine vorba de condominiums. În cazul în care comunitatea dvs. de apartamente nu este aprobată de Fannie, Freddie sau FHA, cumpărătorii ar putea să nu poată beneficia de o ipotecă pentru aceasta. Din păcate, majoritatea creditorilor ipotecare nu vor aproba creditele ipotecare de tip condo în comunitățile de apartamente care nu au fost aprobate de Fannie sau de Freddie, în special.
- Cum cumpăr un condo cu venituri mici?
- Condiții de închiriere de reguli
- Dacă sunteți blocat într-un apartament, cât timp trebuie să plătiți taxa de asociere?
- Cum pot convinge un proprietar să înlocuiască covorul?
- Cum îmi pot vinde casa dacă am un împrumut de capital propriu?
- Cum de a afla dacă un complex este aprobat de FHA
- Ce este necesar pentru căutarea unui titlu de condo?
- Dreptul chiriașului atunci când un proprietar vinde casa
- Ce puteți face când asociația dvs. de condominiu vă lovește cu o evaluare?
- Cum să aflați taxele de asociere la condo
- Pot refinanța condo-ul meu dacă crește în valoare?
- Cum să faci un apartament de vânzare
- Am plătit bani pentru apartamentul meu și acum vreau să finanțez
- Apartament California vs. House
- Sunt deductibile comisioanele pentru intretinerea apartamentelor?
- Ce se întâmplă dacă pleci de la apartamentul tău în California?
- Proprietarul meu vinde apartamentul în care locuiesc
- Sfaturi despre cum să cumpărați un condo
- Despre asigurarea condo
- Tehnici pentru închirierea apartamentului meu
- Taxele de asociere pentru condo acoperă acoperișurile?