Ce fac atunci când ipoteca mea este mai mare decât valoarea casei mele?
Dacă vă aflați cu capul în jos în casa dvs., valoarea casei dumneavoastră este mai mică decât soldul împrumutului. Există mai multe remedii disponibile care vă permit să rămâneți în casa dvs. și să facă plățile mai ușor de gestionat. Aceste remedii împiedică proprietarii de case să renunțe la locuința lor în blocare.
Programul de refacere la prețuri accesibile (HARP)
HARP ajută proprietarii de case să refinanțeze într-o structură de plată mai accesibilă atunci când acestea sunt cu capul în jos pe o proprietate. Nu există cerință de credit, însă proprietarii trebuie să fie actuali în ceea ce privește plățile fără întârziere de 30 de zile plătite în ultimele șase luni. Acestea sunt pentru împrumuturile Freddie Mac și Fannie Mae.
Modificarea Fannie Mae Flex
Modificarea flexibilă înlocuiește programul de modificare a accesibilității la domiciliu (HAMP). Au fost luate în considerare cererile modificate, deși programul intră în vigoare în octombrie 2017. Proprietarii de case care au delincvență de cel puțin 90 de zile sunt eligibili pentru o reducere potențială de plată de 20%. În plus față de o modificare, proprietarii de case pot fi, de asemenea, eligibili pentru plata de toleranță.
Alternativa principală de reducere (PRA)
Administrația federală a locuințelor are o alternativă principală de reducere (PRA). Prin colaborarea cu creditorii, programul PRA îi ajută pe proprietarii de case să reducă sumele principale ale împrumutului, făcând ca refinanțarea tradițională să fie mai realistă.
Trezorerie / FHA Programul Lien II (FHA2LP)
FHA2LP este pentru proprietarii de case care au oa doua ipotecă. Lucrează pentru a refinanța totul într-o singură plată rezonabilă, eliminând uneori a doua ipotecă în întregime. Creditorii trebuie să fie de acord, iar modificarea nu poate duce la o valoare care depășește 115% din valoarea evaluată a casei.
Programe de Modificare din California
Agenția de finanțare a locuințelor din California (CalFHA) are programe de ajutorare a locuitorilor din California cu dificultăți financiare legate de împrumuturile la domiciliu. Prin intermediul CalFHA, puteți fi eligibil să suspendați temporar plățile, să reduceți ratele dobânzilor sau să prelungiți durata de viață a împrumutului. Prin intermediul programului, puteți solicita, de asemenea, fonduri pentru arieratele de plată sau reduceri generale principale. Țineți-vă de acasă California are, de asemenea, un program de grant pentru o perioadă de până la 18 luni de asistență pentru plata ipotecilor, care se limitează la 3.000 de dolari pe lună pentru proprietarii de case fără loc de muncă care colectează beneficii.
consideraţii
Explorați diferitele programe de modificare și discutați cu creditorul dvs. Doar pentru că un HARP a fost perfect pentru vecinul tău nu înseamnă că e cea mai bună sau singură opțiune pentru tine. De asemenea, vă recomandăm să vă reaproplați mai târziu dacă nu sunteți aprobat pentru o modificare. Aflați de ce ați fost refuzat și ați lucrat pentru a remedia această problemă, dacă este posibil.
Dacă lucrați cu creditori federali, de stat sau privați de modificare nu au succes, există și alte opțiuni. Negocierea cu firma dvs. de întreținere ipotecă pe o vânzare în lipsă, renunțarea la bunuri în mod voluntar. Acest lucru nu este bun pe credit, dar este mai bine decât blocarea pieței sau falimentul. Plecând de la proprietate fără să lucrați cu creditorii îi lasă să urmărească blocarea și puteți rămâne în continuare responsabil pentru soldul ipotecar.
- Proprietățile de investiții se califică pentru o modificare a împrumutului?
- De câte ori pot să mă calific pentru a face un program accesibil acasă?
- Fha și harpa sunt la fel?
- Ce fac dacă compania mea de creditare nu îmi va da un pachet de modificări?
- Cum mă pot califica pentru asistență ipotecară guvernamentală?
- Finanțarea pentru a repara un credit ipotecar
- Opțiuni de refinanțare la domiciliu
- O ipotecă modificată îmi va afecta creditul?
- Modificări ipotecare programe cu freddie mac
- Opțiuni guvernamentale pentru poziția cu capital invers
- Opțiuni de refinanțare scurte
- Ajutor federal cu ipotecă la domiciliu
- Planuri de refinanțare ipotecare cu costuri reduse de închidere
- Cum să utilizați programele guvernamentale pentru a vă ajuta să reduceți plata ipotecii
- Guvernul ajută la o ipotecă cu susul în jos
- Programul federal de prevenire a blocării pieței
- Cine se califică pentru asistență ipotecară federală?
- Pot refinanța dacă valoarea mea la domiciliu este mai mică decât valoarea creditului?
- Programe federale de refinanțare a ipotecilor
- Guvernul ajută la prevenirea blocării
- Pot să fac o vânzare în lipsă dacă nu sunt în urma plăților mele?