Consecințele blocării imobilului
Împuternicirea este o problemă gravă de credit care dăunează diferitelor aspecte ale finanțelor împrumutatului. În plus față de pierderea investiției inițiale asupra proprietății, debitorul își pierde drepturile de proprietate și orice capitaluri proprii în proprietate. Scorurile de credit scad considerabil, iar împrumutatul trebuie să aștepte mai mulți ani înainte de a cumpăra o altă proprietate cu finanțare convențională. Consecințele pentru o blocare a proprietății de închiriere sunt aceleași ca și locuințele primare.
Cele elementare
Dificultatea de a prezice comportamentul chiriașilor face ca proprietățile de investiții să fie mai riscante decât casele ocupate de proprietari, afirmă Realtor.com. Chiriașii pot deteriora proprietatea, nu plătesc chiria și necesită evacuare. De asemenea, locurile de muncă prelungite între chiriași sunt costisitoare și pot provoca neîndeplinirea obligațiilor de către un proprietar și pot duce la blocare. Închirieri poartă toate aceleași riscuri ca și locuințele ocupate de proprietari, cum ar fi o piață în declin și o extindere a resurselor financiare.
Consecință financiară
Un împrumut ipotecar pe proprietăți de închiriere este mai greu de calificat și costă mai mult decât un împrumut pentru proprietatea ocupată de proprietar. Aceasta necesită o plată în jos mai mare, cu cel puțin 25%, are o rată a dobânzii mai mare și cere împrumutatului să aibă mai multe rezerve de numerar. După o blocare a pieței, împrumutatul nu primește nicio restituire a investiției, deoarece împrumutătorul sechestrează proprietatea și o vinde la licitație sau îl pune pe piață ca o proprietate imobiliară deținută (REO) pentru a recupera pierderile.
Consecințele creditului
Creditorii raportează blocarea ipotecii în birourile de credit ca un cont neplătit conform convenției. Plățile pierdute care au dus la implicit, precum și excluderea în sine, diminuează dramatic scorul de creditare al împrumutătorului, potrivit The Fair Isaac Corporation, care a dezvoltat sistemul de creditare FICO. De exemplu, un împrumutat cu un scor respectabil de 680 înainte de neplată poate suferi o pierdere de aproximativ 100 de puncte. Un debitor cu un excelent scor inițial de credit de 780 se poate aștepta să piardă între 140 și 160 de puncte, spune FICO.
Consecințele ipotecare
Fannie Mae și Freddie Mac sunt cei mai mari proprietari de ipoteci. Întreprinderile sponsorizate de guvern finanțează aproximativ jumătate din împrumuturile pentru locuințe ale națiunii. Fannie și Freddie interzic unui împrumutat cu o blocare a imobilului primar sau de închiriere în ultimii șapte ani de la dobândirea unei ipoteci convenționale pe care o înapoiază. Administrația federală a locuințelor (FHA), care asigură aproximativ o treime din creditele ipotecare, este mai flexibilă, însă necesită o perioadă de așteptare de trei ani înainte de a finanța pe cineva care are o închidere anterioară.
- Pot trece printr-o minciună a blocării dacă am chiriașilor în proprietatea mea?
- Cum pot afla dacă o proprietate de închiriere se află în blocare?
- Cum de a afla dacă acasă am chirie este în blocare?
- Poate o companie de asigurări să anuleze asigurarea proprietarilor de case dacă cineva închiriază…
- Îndepărtarea proprietății personale în timpul blocării proprietății
- Drepturile proprietarului proprietatii dupa inchidere
- Chiriasii în comun împotriva chiriașilor
- Cât timp poate cineva să rămână într-o casă care a fost vândută la licitație din cauza blocării…
- Drepturile chiriașilor în comun
- Drepturile unui proprietar după ce o locuință a fost exclusă
- Cum să renunțe la chirie comună
- Mituri despre închiriere în comparație cu cumpărarea unei case
- Probleme cu rent-to-own
- Dezavantajele vieții unui apartament
- Îmi plătesc impozitele pe proprietatea mea închisă?
- Ce se întâmplă cu chiriașii atunci când o proprietate de închiriere urcă la licitație publică?
- Proprietatea mea este în blocare și chiriașul refuză să plece
- Dezavantajele investiției într-un apartament
- Cum să împartă proprietatea în proprietate comună
- Pot să închiriez o casă care intră în blocare?
- Pro și contra societăților de administrare a proprietății