OxiMrub.com

Cum puteți calcula suma ipotecii pe baza plăților lunare

Cu puțină muncă, vă puteți da seama cât de multă ipotecă vă puteți permite.

Dacă vreți un împrumut ipotecar, va trebui să dovediți că îl puteți plăti înapoi. Creditorii vă verifică, de obicei, veniturile, locurile de muncă, datoriile și istoricul creditelor - inclusiv falimentele anterioare sau executarea ipotecilor - înainte de a fi de acord să scrie o ipotecă - vor dori, de asemenea, ca casa evaluată să fie sigură că este o garanție bună pentru împrumut. Unul dintre pașii în care se califică pentru un împrumut este să decideți cât de mare va fi o plată PITI - principalul și dobânda pentru ipotecă, plus impozite și asigurare - veți putea plăti în fiecare lună.

1

Calculați plata dvs. maximă PITI lunară. Regula generală, conform site-ului Investopedia, este că PITI nu ar trebui să fie mai mare de 28% din venitul dvs. lunar, deși unii creditori vor merge mai mult. Datoriile dvs. totale, inclusiv PITI, plus creditele pentru autoturisme, creditele pentru studenți și plățile cu carduri de credit, nu ar trebui să fie mai mari de 36%. Dacă venitul dvs. anual brut este, de exemplu, 84.000 dolari, împărțiți-vă cu 12 pentru a vă obține venitul lunar de 7.000 $. PIB-ul dvs. maxim ar fi de 1.960 $ - raportul dvs. total de datorii către venituri va fi de 2.520 $.

2

Scoateți taxele și asigurarea din plata dvs. lunară PITI. Dacă vă gândiți să cumpărați o casă de 150.000 de dolari, agentul imobiliar sau administrația locală vă poate ajuta să vă dați seama de impozite - un agent de asigurări vă poate oferi o cotă brută pentru primele de asigurare ale proprietarilor de case. Dacă aveți un PITI de 1.960 USD și o asigurare și o taxă egală cu aproximativ 400 $, care vă lasă cu 1.560 $ pe lună pentru plata dobânzilor și a principalului.

3

Înmulțiți plata cu 12 și apoi cu 30 pentru a vedea cât de mult se adaugă până la 30 de ani de plăți lunare. La 1.560 $ pe lună, totalul este egal cu 561.600 $, ceea ce reprezintă suma maximă pe care ați putea-o cheltuiți atât pentru principal, cât și pentru dobândă.

4

Introduceți cifrele într-o formulă ipotecară. De exemplu, puteți să adaptați formula Foner Cărți pentru calcularea plăților lunare pentru a calcula principalul. Mai întâi, setați "i" la egal cu rata dobânzii împărțită la 12 și "n" pentru a egala numărul de luni pe care veți efectua plățile. Adăugați "i" la 1 și ridicați rezultatul la puterea "n" pentru a obține "y". Împărțiți-vă plata lunară cu totalul (i * y) / (y-1) pe ipoteca ta. De exemplu, o ipotecă de 15 ani cu o rată a dobânzii de 5% înseamnă că "i" este egală cu 0,004, "n" este egală cu 180, iar "y" este egală cu 2,05. Încheiați cu 1.560 de dolari împărțit la 0.0078 - principalul dvs. capital ipotecar va fi de 200.000 $.

sfaturi

• În cazul în care creditorul dvs. are nevoie de asigurare ipotecară, nu uitați să scăpați acea sumă lunară de la PITI împreună cu asigurarea proprietarilor de case.
  • Mai multe site-uri vă vor oferi calcule ipotecare dacă introduceți datele financiare.

Avertizare

• În cazul în care o plată PITI de 28% vă va oferi un raport datorie-venituri de peste 36%, creditorul dvs. poate insista asupra unui PITI de mai puțin de 28%. Chiar dacă creditorul este susceptibil să scrie ipoteca, rata mai mare vă pune într-un risc mai mare de dificultate financiară.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Valoarea mea de piață a scăzut: mă aștept să plătesc mai puțin pe ipoteca mea?Valoarea mea de piață a scăzut: mă aștept să plătesc mai puțin pe ipoteca mea?
Care sunt reglementările ipotecare FHA?Care sunt reglementările ipotecare FHA?
Cum pot calcula plățile ipotecare la domiciliu?Cum pot calcula plățile ipotecare la domiciliu?
Cât de mult o ipotecă merge la principal?Cât de mult o ipotecă merge la principal?
Datoria la raportul ipotecarDatoria la raportul ipotecar
Cum pot calcula toate cheltuielile pentru un credit ipotecar?Cum pot calcula toate cheltuielile pentru un credit ipotecar?
Cum se calculează piti cu taxe pentru hoaCum se calculează piti cu taxe pentru hoa
Cum să plătiți o ipotecă de 30 de ani în 15 aniCum să plătiți o ipotecă de 30 de ani în 15 ani
Cum să-mi reduc ipoteca lunarăCum să-mi reduc ipoteca lunară
Cum se descompune o plată ipotecară?Cum se descompune o plată ipotecară?
» » Cum puteți calcula suma ipotecii pe baza plăților lunare
© 2022 OxiMrub.com