Cum se calculează piti cu taxe pentru hoa
Dacă locuiți într-un condominiu sau într-o comunitate cu o asociație de proprietari de locuințe, plata principalului, dobânzii, taxei și asigurării ipotecii, deseori numită PITI, este doar o parte din costul total al locuințelor. În plus față de calcularea plății dvs. PITI, va trebui, de asemenea, să adăugați taxele de asociere a proprietarilor, precum și orice costuri de asigurare ipotecară pentru a afla cheltuielile dvs. lunare totale. Odată ce ați dat seama toate componentele plății, trebuie doar să le adăugați împreună. Nu va trebui să plătiți separat pentru niciunul dintre serviciile pe care asociația proprietarilor de case le acoperă ca parte a comisioanelor.
Principală și interes
Atâta timp cât aveți acces la o foaie de calcul, puteți calcula plata lunară a sumei principale și a dobânzii cu o singură comandă. Comanda solicită să aveți rata dobânzii, termenul de împrumut și suma pe care o împrumutați. De exemplu, pentru a găsi plata lunară a sumei principale și a dobânzii pentru o ipotecă de 30.000 de dolari pe o perioadă de 30 ani, la 5,25%, introduceți "= pmt (5,25% / 12,30 * 12, -350000)" în Microsoft Excel sau Google Spreadsheets. ghilimele. Comanda funcționează și cu Apache OpenOffice, dar necesită punct și virgulă în locul virgulelor. Răspunsul este de 1.932,71 USD. Pentru o ipotecă de 15 ani, de 415.000 USD, la 3,75%, comanda este "= PMT (3,75% / 12,15 * 12, -415000)", iar răspunsul este de 3 017,97 USD.
Impozite
Dacă locuiți într-o comunitate în care taxele sunt stabilite direct pe baza prețului de vânzare al proprietății dvs., înmulțiți simplu prețul dvs. de achiziție cu rata de impozitare locală și împărțiți-vă cu 12 pentru a vă calcula plata lunară. Rata locală este disponibilă de la evaluatorul județean. De exemplu, dacă cumpărați o casă de 415.000 dolari într-o comunitate cu o rată de impozitare de 1,13%, impozitele dvs. anuale ar fi de 4,689.50 $, iar impozitele dvs. lunare ar fi acel număr împărțit la 12 sau 390.79 $. Având în vedere că creditorului dvs. i se permite să colecteze un pic mai mult pentru a lăsa o pernă în contul escrow, s-ar putea să ajungeți să mai plătiți ceva mai mult decât acesta.
Asigurare
Ratele de asigurare depind de proprietatea dvs., de asigurător, de acoperirea și calificarea dvs. ca client. Cea mai bună modalitate de a obține o primă anuală este să obțineți o ofertă online sau de la un agent. Asigurați-vă asigurătorului ce acoperire, dacă există, este oferită de asociația proprietarilor de case pentru o cotație corectă. Împărțiți prima anuală cotată cu 12, similar cu modul în care vă calculați impozitul lunar. De exemplu, dacă prima dvs. de asigurare anuală este de 2.150 de dolari, prima dvs. lunară ar fi de 179.17 dolari. Dacă luați un împrumut cu un împrumut cu plată scăzută, este posibil să plătiți și o primă de asigurare ipotecară. Asigurarea ipotecară privată și prima de asigurare ipotecară a administrației federale de locuințe sunt cotate anual și sunt, de obicei, legate de soldul împrumutului. Dacă aveți o primă de asigurare ipotecară de 1,35 la un ipotecar de 400.000 de dolari, de exemplu, prima dvs. anuală ar fi de 5.400 de dolari, iar prima dvs. lunară ar fi de 450 de dolari.
Taxele de asociere a proprietarilor de case
În mod obișnuit, taxele de asociere ale proprietarilor de proprietăți vor fi divulgate ca parte a listei. Dacă nu sunt, puteți obține taxele de la vânzător sau de la asociația însăși. În timp ce acest lucru vă va spune ce taxe sunt în prezent, ați putea dori, de asemenea, să investiga ceea ce au fost și ce ar putea fi în viitor. Unele proprietăți au rezerve subfinanțate care pot conduce la taxe sau evaluări viitoare mai mari. Alții au o gestionare ineficientă, ceea ce duce la o creștere constantă a taxelor. Privind la trecut, vă puteți da un sentiment ce s-ar putea întâmpla în viitor.
Adăugându-l
Pentru a găsi taxele totale de asociere a proprietarilor de case PITI plus, adăugați toți factorii. Dacă adăugați o plată a creditelor ipotecare de $ 3.017,97, o plată a taxei de 390,79 $, o plată de asigurare pentru apartamente de 179,17 $ și o plată de asigurare ipotecară de 425 $, veți găsi o plată totală PITI de 4 012,93 $. Adăugarea în taxele de asociere a proprietarilor de case de 427 $ vă oferă o sumă totală de plată PITI și HOA de 4 439,93 $. Plata dvs. va fi diferită, pe baza cheltuielilor dvs. specifice.
- Cum pot crea un tabel de amortizare a împrumutului?
- Cum îmi dau seama de plata casei mele cu asigurare & pmi?
- Cum pot calcula plățile pentru împrumuturile de la domiciliu?
- Cum se calculează plățile pentru împrumuturile amortizate
- Valoarea mea de piață a scăzut: mă aștept să plătesc mai puțin pe ipoteca mea?
- Cum se calculează o plată ipotecară?
- Cum pot calcula plățile ipotecare la domiciliu?
- Cum pot să-ți spun ce este rata dobânzii dacă am plată ipotecară?
- Cum să renunți chiar la ipoteca mea refinanțată
- Cum se calculează principalul și dobânda pe un credit ipotecar
- Cum pot calcula un program de amortizare?
- Credit ipotecar simplu vs. dobândă ipotecară complexă
- Cum puteți calcula suma ipotecii pe baza plăților lunare
- Cum se calculează un împrumut FHA
- Cum se calculează plățile pentru un cumpărător de domiciliu pentru prima dată
- Cum pot calcula dobânzile la un împrumut cu rată variabilă pentru acasă?
- Cum să-mi reduc ipoteca lunară
- Cum se descompune o plată ipotecară?
- Care sunt calificările pentru un credit ipotecar?
- Cum pot plăti un credit ipotecar pe două săptămâni?
- Cum să calculați costurile ipotecare