OxiMrub.com

Cum se calculează o plată ipotecară?

Puțini oameni care locuiesc în zona Bay își pot permite o casă fără ipotecă.

Înainte de a începe căutarea de case, aveți nevoie de cât de mult vă puteți permite pe baza plății lunare pentru ipotecă. Nimic nu este mai zdrobitor decât găsirea casei de vis doar pentru a realiza că nu vă puteți permite plata ipotecară lunară. Plata lunară depinde de rata dobânzii, suma pe care o datorezi și termenul de ipotecă.

Formula de bază

Formula de bază adaugă mai întâi 1 la rata lunară a dobânzii ca zecimal. În al doilea rând, rezultatul este ridicat la puterea numărului negativ de plăți pe durata de viață a ipotecii. Apoi, rezultatul este scos de la 1. Apoi, împărțiți rata lunară a dobânzii ca zecimal cu rezultatul. În cele din urmă, multiplicați rezultatul cu suma împrumutată. De exemplu, spuneți că ipoteca dvs. are o rată a dobânzii lunară ca zecimal de 0.007, 360 de plăți lunare și un sold de 250.000 $. Adăugați 1 la 0.007 pentru a obține 1.007. În al doilea rând, ridicați 1.007 la puterea negativă 360 pentru a obține 0.081169076. Apoi, scade 0.081169076 de la 1 pentru a obține 0.918830924. Apoi, împărțiți 0.011 cu 0.918830924 pentru a obține 0.007618377. În cele din urmă, multiplicați 0.007618377 cu 250.000 de dolari pentru a vă găsi plata lunară a ipotecii dvs. este de 1.904.59 dolari.

Calcularea ratei dobânzii

Majoritatea creditorilor nu promovează ratele dobânzilor la creditele ipotecare ca rata lunară exprimată ca zecimal. În schimb, rata anuală exprimată ca procent este norma. Pentru a converti acest lucru, împărțiți-l cu 12 pentru a găsi rata lunară și apoi cu 100 pentru a ascunde la o zecimală. De exemplu, dacă rata anuală a dobânzii dvs. ipotecare este de 8,4%, împărțiți 8,4% cu 12 pentru a afla că rata lunară a dobânzii este de 0,7%. Apoi, împărțiți cu 100 pentru a converti la o zecimală - 0.007. Cu toate acestea, dacă aveți o ipotecă cu rată ajustabilă, trebuie să recalculați plata ipotecii de fiecare dată când se modifică rata dobânzii.

Plăți ipotecare

Numărul de plăți ipotecare pe durata împrumutului este egal cu lungimea ipotecii în ani de 12 ori. De exemplu, o ipotecă de 30 de ani ar avea 360 de plăți lunare. Dacă vă reduceți termenul la 15 ani, veți efectua numai 180 de plăți. Fiecare plată ar fi mai mare, dar economisiți bani pe dobândă pe întreaga durată a împrumutului.

Principal

Principalul credit ipotecar este egal cu întreaga sumă pe care ați împrumutat-o, inclusiv costurile de închidere pe care le-ați rulat în ipotecă. De exemplu, dacă aveați nevoie de 247.000 de dolari pentru ipotecă și a trebuit să imprumutați încă 3.000 de dolari pentru a vă plăti costurile de închidere, plățile dvs. ipotecare se vor baza pe suma de 250.000 de dolari. De obicei, cu cât ipoteca este mai mare, cu atât este mai mare rata dobânzii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot calcula un împrumut ipotecar de 25 de ani?Cum pot calcula un împrumut ipotecar de 25 de ani?
Cum pot calcula o ipotecă de două săptămâni utilizând hp 12c?Cum pot calcula o ipotecă de două săptămâni utilizând hp 12c?
Cum sa achiti rapid o ipotecaCum sa achiti rapid o ipoteca
Cum obțin o plată ipotecară scăzută?Cum obțin o plată ipotecară scăzută?
Cum pot calcula creditele ipotecare de cinci ani?Cum pot calcula creditele ipotecare de cinci ani?
Cum îmi dau seama de plata casei mele cu asigurare & pmi?Cum îmi dau seama de plata casei mele cu asigurare & pmi?
Cum se acumulează dobândă la un credit ipotecar?Cum se acumulează dobândă la un credit ipotecar?
Cum se calculează plățile pentru împrumuturile amortizateCum se calculează plățile pentru împrumuturile amortizate
Cum pot să-ți spun ce este rata dobânzii dacă am plată ipotecară?Cum pot să-ți spun ce este rata dobânzii dacă am plată ipotecară?
Pot să-mi plătesc echilibrul ipotecar și să obțin ratele dobânzilor mai mici pentru a-mi menține…Pot să-mi plătesc echilibrul ipotecar și să obțin ratele dobânzilor mai mici pentru a-mi menține…
» » Cum se calculează o plată ipotecară?
© 2022 OxiMrub.com