OxiMrub.com

Cum pot calcula creditele ipotecare de cinci ani?

Un ARM pe cinci ani este adesea denumit ARM hibrid 5/1. Acest tip de împrumut ipotecar are o rată inițială a dobânzii care rămâne în vigoare pentru primii cinci ani - atunci împrumutul devine un credit ipotecar cu rată ajustabilă, cu ajustări anuale ale ratei. Calculele de plată pentru un ARM 5/1 sunt diferite pentru cele două tipuri de credite ipotecare care sunt combinate într-unul singur.

În primii cinci ani

1

Găsiți un calculator ipotecar online sau un șablon de foaie de calcul care calculează un împrumut ipotecar amortizat. Bankrate.com și Vertex 42 sunt două exemple.

2

Calculați plata inițială a ipotecii utilizând rata dobânzii pe cinci ani, suma creditului și o amortizare de 30 de ani. Rezultatele vor fi plata ipotecii pentru primele 60 de plăți - cinci ani - din împrumut. De exemplu, pe o ipotecă de 350.000 dolari, cu o rată inițială de cinci ani de 3.5%, plata lunară a împrumutului ar fi de 1.571,66 $.

3

Scrieți soldul creditelor după cea de-a 60-a plată din tabelul de amortizare a împrumutului. Când împrumutul se modifică la ajustările ratei anuale, noile plăți se vor baza pe soldul curent al împrumutului. Exemplul de ipotecă ar avea un sold de 313.940 dolari după cinci ani.

Plăți cu ajustări anuale ale ratei

1

Căutați indicele ratei dobânzii și marja de rată pentru perioada ARM a împrumutului. Fiecare rată a ARM se bazează pe un indice precum Trezoreria cu scadența constantă de un an sau CMT sau rata interbancară de un an de la Londra, cunoscută și sub denumirea de LIBOR. Rata ARM va fi rata indicelui la data resetării plus o marjă de 2 până la 3 procente.

2

Calculați noua rată ARM la data resetării ratei ipotecare. Prima dată de resetare va fi de cinci ani după ce prima plată va fi efectuată cu privire la ipotecă. De exemplu, dacă rata ARM este CMT plus 2,5 la sută și CMT este de 0,40 la sută, noua rată ar fi de 2,9 la sută.

3

Calculați plata ipotecii pentru anul următor utilizând noua rată, soldul curent al împrumutului și durata rămasă - 25 de ani la prima resetare. De exemplu, împrumutul cu un sold de 313.940 dolari și o rată de 2,9 la sută ar avea o nouă plată lunară de 1.472,46 dolari.

4

Recalculați plata în fiecare an utilizând o nouă rată bazată pe indice, soldul curent al împrumutului și durata rămasă a ipotecii.

sfaturi

• Împrumuturile ARM au plafoane anuale și de durată a dobânzii. Dacă rata indicelui crește semnificativ, plafonul va împiedica rata dobânzii și plata să crească mai mult de o anumită sumă. Rata tipică a ratei este de 1 sau 2 procente pe an și de 5 sau 6 procente pe durata de viață a împrumutului.
  • Rata pentru primii cinci ani se bazează pe rata de piață pentru ARM 5/1. Rata ar trebui să fie mai mică decât rata ipotecară fixă ​​de 30 de ani, dar probabil mai mare decât rata ARM indexată.
  • Atunci când se compară împrumuturile 5/1 ARM de la diferiți creditori, uita-te la rata indicelui și marja pentru partea ARM a împrumutului, precum și rata inițială.

Avertizare

• După rata inițială pentru primii cinci ani pe un ARM 5/1, rata de reînnoire în fiecare an poate fi mai mare sau mai mică decât rata anterioară. Dacă rata este mai mare, plata lunară a împrumutului va crește.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot calcula un împrumut ipotecar de 25 de ani?Cum pot calcula un împrumut ipotecar de 25 de ani?
Cum pot calcula o ipotecă de două săptămâni utilizând hp 12c?Cum pot calcula o ipotecă de două săptămâni utilizând hp 12c?
Cum obțin o plată ipotecară scăzută?Cum obțin o plată ipotecară scăzută?
Avantajele împrumuturilor va versus împrumuturile convenționaleAvantajele împrumuturilor va versus împrumuturile convenționale
Cum se calculează plățile pentru împrumuturile amortizateCum se calculează plățile pentru împrumuturile amortizate
Cum se calculează o plată ipotecară?Cum se calculează o plată ipotecară?
Cum pot să-ți spun ce este rata dobânzii dacă am plată ipotecară?Cum pot să-ți spun ce este rata dobânzii dacă am plată ipotecară?
Ce este un împrumut ipotecar cu plata balonului?Ce este un împrumut ipotecar cu plata balonului?
Pot să-mi plătesc echilibrul ipotecar și să obțin ratele dobânzilor mai mici pentru a-mi menține…Pot să-mi plătesc echilibrul ipotecar și să obțin ratele dobânzilor mai mici pentru a-mi menține…
Cum pot să-mi plătesc un împrumut de 20 de ani în 15 ani?Cum pot să-mi plătesc un împrumut de 20 de ani în 15 ani?
» » Cum pot calcula creditele ipotecare de cinci ani?
© 2022 OxiMrub.com