OxiMrub.com

Apartamentul meu nu mi-ar lua cecul și acum vor o taxă târzie

Hemera Technologies / AbleStock.com / Getty Images "/>

Plata în chiria apartamentului nu trebuie să fie în numerar.

Chiar dacă proprietarul tău deține apartamentul tău, încă mai ai drepturi. În California, de exemplu, proprietarul dvs., de obicei, nu vă poate cere să plătiți chiria în numerar, și nici nu poate stabili o penalizare de 100 USD pentru efectuarea unei cecuri de chirie. Există excepții de la orice regulă, deși, astfel, în unele cazuri, proprietarul poate refuza cecul și legea este de partea lui.

Check sau Cash

Acordul de închiriere al proprietarului dvs. poate stabili data scadentă a cecului de chirie și dacă plătiți prin cec sau prin ordin de plată. Cu toate acestea, el nu poate insista să plătiți în numerar. Chiar dacă în contractul de închiriere se spune că numerarul este obligatoriu, acesta nu aduce atingere legislației statului. Dacă acordul spune că plătiți prin ordin de plată, totuși, el ar fi pe un temei juridic solid pentru a refuza un cec, chiar dacă cecul este bun.

Bounce

Lucrurile se schimbă în cazul în care cecul dvs. cade. Proprietarul dvs. vă poate cere să plătiți bani în termen de trei luni după ce banca refuză să o accepte. Nu poate să apară în mod legal acest lucru atunci când plătiți următoarea plată. În schimb, ea trebuie să vă dea o notă scrisă despre noua regulă, cu verificarea dezonorată atașată la ea. Dacă acest lucru va schimba contractul dvs. de închiriere, aveți dreptul să primiți un anunț de cel puțin 30 de zile înainte de intrarea în vigoare a noilor reguli.

Penalități de întârziere

Dacă acordul dvs. de închiriere necesită o comandă de bani sau proprietarul dvs. respectă regulile de trecere la numerar, acesta poate să vă perceapă o taxă târzie pentru a încerca să plătiți cu cec. Legea din California limitează suma la toate pierderile pe care le-a suferit din cauza plății cu întârziere - nu poate cere o taxă înaltă doar pentru a vă pedepsi pentru neconvingerea sa. De asemenea, proprietarul dvs. vă poate percepe o taxă de 25 USD pentru primul cec revocat sau 35 USD pentru fiecare verificare ulterioară dezonorată.

Rezolvarea problemelor

În cazul în care cecul dvs. nu va sări, sau vi se va cere să plătiți în numerar sau prin ordin de plată, nu întârziați. Plăti imediat chiria, astfel încât proprietarul nu are motive să te elibereze. Dacă sunteți în plată corect prin cec sau taxa târzie este prea mare, DCA spune că primul pas este de a spune proprietarului. Dacă nu este de acord, scrieți o scrisoare sau un e-mail, astfel încât să aveți dovada că ați spus-o despre lege. Dacă nu este încă în mișcare, discutați cu bordul dvs. de chirie sau cu o asociație de chiriaș pentru a vă da seama de următoarea mișcare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce se întâmplă atunci când semnezi un contract de închiriere și un proprietar trece?Ce se întâmplă atunci când semnezi un contract de închiriere și un proprietar trece?
Modificări la un contract de închiriere sau de închiriereModificări la un contract de închiriere sau de închiriere
Închirierea apartamentelor și ratingul de creditÎnchirierea apartamentelor și ratingul de credit
Drepturile chiriașilor pentru rambursarea chiriei în California, în cadrul unei închideriDrepturile chiriașilor pentru rambursarea chiriei în California, în cadrul unei închideri
Cum să preiați contractul de închiriere al cuivaCum să preiați contractul de închiriere al cuiva
Perioada de grație pentru data scadentă a chiriei în CaliforniaPerioada de grație pentru data scadentă a chiriei în California
Poate un proprietar să urce în chirie legal?Poate un proprietar să urce în chirie legal?
Trebuie să plătiți prima, ultima și securizată atunci când închiriați un apartament?Trebuie să plătiți prima, ultima și securizată atunci când închiriați un apartament?
Dacă nu mai am contractul de închiriere inițial?Dacă nu mai am contractul de închiriere inițial?
Contract de închiriere pe termen fixContract de închiriere pe termen fix
» » Apartamentul meu nu mi-ar lua cecul și acum vor o taxă târzie
© 2022 OxiMrub.com