OxiMrub.com

Poți obține un împrumut de casă în cazul în care soțul tău a depus faliment?

Puteți cumpăra o casă chiar dacă soțul dvs. are un faliment.

Cumpararea unei case poate fi primul pas intr-un nou inceput interesant, mai ales daca tu sau sotia ta ai avut recent probleme financiare. Un faliment al soțului ar putea face ca achiziționarea unei case să fie mai dificilă, dar nu face imposibilă. Luând timp pentru a îmbunătăți creditul soțului dvs. și pentru a fi gata să găsiți soluții creative, puteți obține un împrumut pentru casa visei voastre.

Falimentul și creditul

Falimentul poate inhiba sever capacitatea soțului dvs. de a obține credit în perioada imediat după depunerea falimentului. Un faliment poate rămâne pe raportul de credit al soțului tău de până la 10 ani, dar după primii doi ani, efectul este mult mai puțin sever. Dacă falimentul soțului dvs. este mai vechi de 10 ani, acesta nu va afecta bonitatea acestuia și, atâta timp cât are un credit bun, va putea să solicite un împrumut pentru locuință fără consecințe legate de faliment.

Reconstruirea creditului

Falimentul poate face dificilă reconstruirea creditului, deoarece falimentul face ca creditarea să fie mai dificilă. Dar reconstruirea unei istorii de credit sănătoase este o parte importantă a recuperării de la faliment, așa că soțul / soția ar trebui să plănuiască să lucreze pentru a-și reconstrui creditul cu mult timp înainte de cumpărarea de acasă. Un card de credit securizat, care vă cere să puneți un sold pe cardul de credit, vă poate ajuta soțul / soția să-și reconstruiască creditul până când acesta este eligibil pentru un card de credit negarantat. Ulterior, el ar trebui să-și păstreze datoria scăzută și să-și plătească facturile în timp util. Dacă este posibil, plătiți soldurile cărților de credit în fiecare lună.

Căutarea unui împrumut

Majoritatea creditorilor vor lua în considerare pe cineva pentru o ipotecă la doi ani după faliment. Creditele garantate de împrumuturile federale, de exemplu, au o perioadă de așteptare de doi ani după faliment, la fel ca și împrumuturile homebuyer pentru prima dată. Împrumuturile FHA au o perioadă de așteptare similară de doi ani sau, dacă falimentul a fost un faliment de la capitolul 13, creditorii cer ca plățile să fi fost făcute în timp util și în mod satisfăcător timp de un an. Împrumuturile private care nu sunt susținute de guvern depind de politicile specifice ale băncii, dar în general solicită împrumutătorilor să-și reconstruiască creditul și să aștepte un an sau doi. Soțul dvs. ar trebui să aștepte până când are șansa de a-și reconstrui creditul și au trecut doi ani înainte de a încerca să cumpere o casă. În caz contrar, probabil va fi negat.

Aplicarea independentă

Dacă sperăți să cumpărați o casă, dar creditul soțului dvs. este rău sau falimentul a fost recent, luați în considerare solicitarea unui împrumut pe cont propriu. Dacă veniturile și istoricul de credit corespund cerințelor băncii, trebuie să fiți aprobat. În timp ce nu veți putea adăuga numele soțului dvs. la ipotecă fără refinanțare, puteți adăuga numele soțului dvs. la faptă, care îi conferă drepturi egale asupra proprietății după ce ați fost aprobat pentru o ipotecă și ați cumpărat casa.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum îmi pot adăuga soțul / soția la ipoteca mea?Cum îmi pot adăuga soțul / soția la ipoteca mea?
Opțiuni atunci când sunt în blocareOpțiuni atunci când sunt în blocare
Cum să înregistrați capitolul 13 pentru a evita blocarea piețeiCum să înregistrați capitolul 13 pentru a evita blocarea pieței
Cum de a refinanța o casă după falimentCum de a refinanța o casă după faliment
Are falimentul lichidarea datoriilor pe o casa & carduri de credit?Are falimentul lichidarea datoriilor pe o casa & carduri de credit?
Ce se întâmplă cu creditul unui soț dacă împrumutul de la domiciliul soției sale este blocat?Ce se întâmplă cu creditul unui soț dacă împrumutul de la domiciliul soției sale este blocat?
Pot să declar falimentul în California cu o ipotecă inversă?Pot să declar falimentul în California cu o ipotecă inversă?
Cum pot elimina responsabilitatea pentru plățile ipotecare într-un divorț în California?Cum pot elimina responsabilitatea pentru plățile ipotecare într-un divorț în California?
Pot obține un împrumut FHA după faliment înainte de 2 ani?Pot obține un împrumut FHA după faliment înainte de 2 ani?
Pot obține o altă ipotecă dacă mi-ar fi fost eliberat?Pot obține o altă ipotecă dacă mi-ar fi fost eliberat?
» » Poți obține un împrumut de casă în cazul în care soțul tău a depus faliment?
© 2022 OxiMrub.com