Cum să eliminați oa doua ipotecă
Dacă vă aflați în dificultăți financiare și valoarea casei dumneavoastră a scăzut, dezbrăcarea celei de-a doua ipoteci poate scăpa de datorii. Atâta timp cât nu aveți capital propriu în proprietate, Codul de faliment vă poate oferi o ieșire de la un al doilea credit ipotecar pe care nu-l puteți permite să îl plătiți. Vă oferim calificarea, instanța de faliment vă poate trata a doua ipotecă ca o datorie negarantată. Depunerea pentru faliment în general elimină o parte din datoriile dvs. negarantate.
1
Verificați cea mai recentă declarație de credit ipotecar pentru soldul principal al împrumutului dvs. primar. De asemenea, puteți contacta serviciul dvs. de credit ipotecar și solicitați soldul împrumutului. Dacă ceea ce încă mai datorați la prima dvs. ipotecă este mai mult decât ceea ce vă merită în prezent casa, vă puteți califica să vă împărțiți a doua ipotecă. Veți fi nevoit să vă înscrieți în faliment, deși în capitolul 13 puteți să vă păstrați locuința atâta timp cât veți continua să faceți prima dvs. plăți ipotecare la timp, arată dr. Don Taylor.
2
Discutați cu un avocat de faliment pentru a afla dacă sunteți eligibil să depuneți dosarul pentru falimentul capitolului 13. Pentru a vă califica, trebuie să arătați instanței de faliment că aveți venituri suficiente pentru a vă plăti cheltuielile lunare și pentru a efectua plățile pe datorii garantate, cum ar fi primul dvs. credit ipotecar și auto. În plus, trebuie să arătați că puteți rambursa unele dintre datoriile pe care le datorezi în capitolul 13, notează Nolo. Nu vă veți califica dacă datoriile dvs. sunt prea mari.
3
Obțineți consiliere de credit. Potrivit Comisiei Federale pentru Comerț, legea actuală privind falimentul vă cere să finalizați un program de consiliere acordat de guvern în termen de 180 de zile înainte de a putea depune dosarul de faliment. Dacă nu vă puteți permite să plătiți o taxă o taxă organizație de consiliere, agențiile de consiliere de credit aprobate de către Departamentul de Drept al Departamentului de Justiție al SUA trebuie să furnizeze servicii la o rată redusă sau gratuit. Veți primi un certificat de absolvire ca dovadă că ați primit consiliere de credit.
4
Fișier Capitolul 13 faliment. Trebuie să depuneți, de asemenea, o mișcare de înlăturare a legăturii cu instanța. Odată ce moțiunea va fi aprobată, instanța de faliment va schimba a doua ipotecă de la o garanție garantată la o datorie negarantată, subliniază avocații de drept din California din California, o firmă de avocatură pentru faliment. În consecință, instanța de faliment va dispune celui de-al doilea deținător de credite ipotecare să-și înlăture reținerea din proprietate.
5
Plătiți o parte din datorie așa cum este prezentat în planul de rambursare din Capitolul 13. Instanța trebuie să aprobe planul și va indica cât trebuie să plătiți celui de-al doilea deținător de credite ipotecare. Odată ce ați finalizat planul de rambursare - în termen de trei până la cinci ani - instanța va descărca orice datorie rămasă la cea de-a doua ipotecă, potrivit lui Nolo. Creditorul va elimina cel de-al doilea garanție ipotecară după debitarea datoriei. În cazul în care nu finalizați planul de rambursare, instanța va respinge cazul de faliment și va trebui să vă reîncărcați.
Bacsis
- Locuitorii din Alabama, Florida și Georgia ar putea fi capabili să depună falimentul capitolului 7 pentru a elimina o a doua ipotecă.
- Pot să-mi țin casa și să eliberez a doua datorie ipotecară prin faliment?
- Dacă am o ipotecă și o linie de împrumut de credit, pot să scot atât din valoarea casei mele?
- Ce se întâmplă dacă vă implicați într-un acord de reafirmare?
- Legile privind falimentul pe o ipotecă la domiciliu
- Pot să declar falimentul în California cu o ipotecă inversă?
- Diferențele dintre un credit ipotecar și cel de-al doilea ipotecar
- Ce se întâmplă dacă îmi vând casa, dar nu pot să plătesc oa doua ipotecă?
- Ce pot face daca sunt dat in judecata pentru o inchidere?
- Cerințe pentru o ipotecă FHA
- Cum funcționează a doua ipotecă
- Casa ta și ipoteca în capitolul 13 faliment
- Cum să eliminați oa doua ipotecă prin faliment
- Cum de a refinanța o primă ipotecă și de a plăti o secundă
- Cum să utilizați o linie de credit pentru a plăti o ipotecă
- Un faliment din capitolul 7 descarcă un împrumut ipotecar garantat
- Îmi voi pierde casa dacă declar falimentul personal?
- Ce se va întâmpla cu ipoteca mea într-un faliment capitolul 7?
- Poate o bancă să îmi combine ipoteca și linia de credit?
- Rambursarea de lichidare vs. creditele ipotecare secundare
- Cum să treci la o ipotecă cu dobândă numai
- Ce înseamnă să scoți oa doua ipotecă?