OxiMrub.com

Ce se întâmplă cu casa mea când îmi pierd locul de muncă?

Jupiterimages / BananaStock / Getty Images "/>

Pierderea slujbei tale nu înseamnă că lipsa de adăpost este iminentă.

Pierderea locului de muncă este o propunere înfricoșătoare în multe feluri, inclusiv factorul necunoscut al a ceea ce se va întâmpla în casa dvs. atunci când nu aveți venituri pentru a vă plăti ipoteca. Dar pierderea locului de muncă nu înseamnă automat că vă pierdeți și casa. Comunicarea regulată cu creditorul dvs. vă poate ajuta să stabiliți un plan de ședere în casă sau puteți profita de câteva alte opțiuni.

Modificarea împrumutului

Vorbind cu creditorul dvs. ipotecar imediat ce pierdeți sursa de venit este cel mai bun mod de a vă salva casa. Mulți creditori oferă mai multe opțiuni de modificare pentru a ajuta la reducerea plății fie permanent, fie temporar. De exemplu, dacă v-ați deținut casa timp de mai mulți ani și aveți un anumit capital, refinanțarea ar putea prelungi durata împrumutului, dar vă va oferi o rată a dobânzii mai mică și o plată mai accesibilă. Dezavantajul este că casa ta trebuie să aibă un anumit venit pentru ca o modificare să fie posibilă. Acestea ar putea fi venituri dintr-o altă activitate semnificativă, un loc de muncă cu fracțiune de normă sau șomaj pentru dvs. De asemenea, întrebați despre Programul de modificări la domiciliu, susținut de guvern, care examinează ratele de venit și datoriile existente pentru a vă ajuta să găsiți o plată accesibilă.

Toleranţă

Când a ta este singurul venit al gospodăriei și este brusc plecat, o modificare a împrumutului nu te va ajuta prea mult. Cu toate acestea, creditorul dvs. ar putea accepta o toleranță, ceea ce înseamnă că banca vă permite să săriți un anumit număr de plăți. Încă mai aveți interes în acest moment, dar vă poate ajuta să vă blocați blocarea în timp ce căutați un alt loc de muncă. Ca parte a planului de toleranță, trebuie să plătiți suplimentar câteva luni după ce plățile obișnuite încep să vă prindeți - aceasta nu elimină plățile, întârziându-le doar în timp ce vă întoarceți pe picioare.

Faliment

Falimentul nu este o decizie de a lua ușor. Ea are un impact negativ asupra creditului dvs. pentru cel puțin 10 ani, deci este mai bine să țineți această opțiune înapoi până când nu ați ratat mai multe plăți pentru locuințe și credeți că blocarea pieței este iminentă. Inițierea procedurilor de faliment oprește procesul de blocare, oferindu-vă mai mult timp pentru a vă stabili într-un loc de muncă și pentru a obține situația financiară în ordine. Falimentul vă permite să vă păstrați casa, chiar dacă ați pierdut plățile, însă s-ar putea să fiți obligat să plătiți o parte sau toate plățile pierdute, în funcție de tipul falimentului pe care îl depuneți. Pentru ca judecătorul să fie de acord să vă permită păstrarea casei, trebuie să aveți un venit al gospodăriei care să fie suficient pentru a acoperi plata ipotecii.

împiedicare

Dacă perioada de toleranță a expirat și nu aveți venituri constante, creditorul dvs. ar putea începe procedurile de blocare. Continuarea să vorbiți cu creditorul dvs. poate duce la întârzierea blocării, mai ales dacă credeți că aveți mai multe perspective de locuri de muncă pe linie. Cu toate acestea, nu va opri blocarea pe termen nelimitat. Fără o modalitate de a plăti pentru casa ta, în cele din urmă, o veți pierde și veți fi forțați să vă mișcați.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce se poate întâmpla dacă pierdeți o plată ipotecară?Ce se poate întâmpla dacă pierdeți o plată ipotecară?
Ce se întâmplă cu mine dacă mă duc în ipotecă?Ce se întâmplă cu mine dacă mă duc în ipotecă?
Opțiuni atunci când sunt în blocareOpțiuni atunci când sunt în blocare
Ar trebui să-i spun băncii mele că mi-am pierdut slujba înainte de închiderea ipotecii mele?Ar trebui să-i spun băncii mele că mi-am pierdut slujba înainte de închiderea ipotecii mele?
Cum pot opri blocarea înainte de începerea procesului de blocare?Cum pot opri blocarea înainte de începerea procesului de blocare?
Cât timp trebuie să rămân în casă după o modificare a împrumutului?Cât timp trebuie să rămân în casă după o modificare a împrumutului?
Hărți ipotecare programeHărți ipotecare programe
Ce se întâmplă dacă vă vindeți casa după ce primiți o modificare permanentă a împrumutului?Ce se întâmplă dacă vă vindeți casa după ce primiți o modificare permanentă a împrumutului?
Cum să-mi reduc ipoteca lunarăCum să-mi reduc ipoteca lunară
Solicitarea unei vânzări în lipsă afectează creditul meu dacă nu-mi vin în realitate casa?Solicitarea unei vânzări în lipsă afectează creditul meu dacă nu-mi vin în realitate casa?
» » Ce se întâmplă cu casa mea când îmi pierd locul de muncă?
© 2022 OxiMrub.com