OxiMrub.com

Pot deduce dobânda ipotecară pe o locuință pe care o dețin în care trăiește un membru al familiei?

O a doua casă oferă deduceri fiscale pentru proprietarul proprietății.

Serviciul de venituri interne (IRS) vă permite să luați o deducere a dobânzii ipotecare pe oa doua casă cu membrii apropiați ai familiei care trăiesc în ea. IRS definește membrii apropiați ai familiei ca frați - frați jumătate - strămoși, cum ar fi părinții și bunicii - și descendenții liniari, cum ar fi copiii și nepoții. În cazul în care membrul familiei plătește chiria, deducerea dobânzii ipotecare este permisă atât timp cât ruda dvs. plătește o rentă echitabilă.

A doua deducere a casei

IRS vă permite să luați deducerea dobânzii ipotecare la domiciliul principal și la cea de-a doua casă dacă vă calificați. O a doua casă ocupată de ruda dvs. imediată se califică drept cea de-a doua casă, dacă nu este pusă pe piața de revânzare sau de închiriere în cursul anului fiscal. Utilizați programul IRS A Deductions detaliat pentru a lua în considerare ipoteca pentru a pierde atât în ​​prima, cât și în cea de-a doua casă.

Tranzactia pietei corecte

Dacă membrul familiei dvs. locuiește în cea de-a doua casă și plătește o cotă de piață corectă pentru chirie, casa este considerată o unitate de închiriere. IRS consideră valoarea de piață corectă a fi suma de închiriere pe care ați taxa o non-relativă. Pentru a determina o valoare a pieței corecte, comparați chiriile pentru case similare din zona dvs. Dacă ruda dvs. plătește substanțial mai puțin decât ceea ce dictează pe piață, a doua dvs. locuință nu este o închiriere în ochii IRS. În cazul în care proprietatea se califică drept o închiriere, deduceți dobânda ipotecară pe cea de-a doua casă pe IRS Schedule E.

Casa închiriată mai puțin de 15 zile

O a doua casă închiriată pentru mai puțin de 15 zile pe an nu este o unitate de închiriere în ochii IRS. Ca atare, nu este necesar să raportați venitul din chirie în casă, nici să deduceți cheltuielile de închiriere. Membrii impecabili ai familiei care locuiesc în casă pot fi taxați mai puțin decât valoarea de piață corectă pentru chirie sau fără chirie. Utilizați schema IRS A pentru a lua în acest caz deducerea dobânzii ipotecare.

Închiriat pentru mai mult de 15 zile

Casele second închiriate pentru mai mult de 15 zile sunt considerate unități de închiriere de către IRS. Dacă ruda ta locuiește acolo mai mult de 14 zile sau 10% din numărul total de zile închiriate la valoarea de piață corectă, îndeplinesc testul de utilizare personală, așa cum este definit de IRS. Deduți dobânzile ipotecare de la Schema E, dar rețineți că deducerea totală a chiriilor este limitată la suma veniturilor din chirii. Dacă ruda dvs. locuiește în casă timp de mai puțin de 14 zile sau 10% din numărul total de zile de închiriere, nu îndepliniți testul de utilizare personală, dar puteți să deduceți dobânda ipotecară din Planul E proporțional cu utilizarea închirierii. În ambele cazuri, puteți, de asemenea, să deduceți partea dvs. de utilizare personală a dobânzii ipotecare de pe Schema A.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pot să pretind deducția fiscală pentru cei 1098 de ani, fără să plătesc ipoteca?Pot să pretind deducția fiscală pentru cei 1098 de ani, fără să plătesc ipoteca?
Deduceri fiscale legate de ipotecăDeduceri fiscale legate de ipotecă
Cum pot calcula valoarea deducerii dobânzii ipotecare?Cum pot calcula valoarea deducerii dobânzii ipotecare?
Pot să o revendic la întoarcerea mea dacă părinții mei mi-au cumpărat o casă și am plătit ipoteca…Pot să o revendic la întoarcerea mea dacă părinții mei mi-au cumpărat o casă și am plătit ipoteca…
Pot deduce dobânda ipotecară dacă altcineva plătește ipoteca și nu locuiesc acolo?Pot deduce dobânda ipotecară dacă altcineva plătește ipoteca și nu locuiesc acolo?
Cum se calculează economiile de impozite pe dobânzile ipotecareCum se calculează economiile de impozite pe dobânzile ipotecare
Deducerea medie detaliată pentru ipoteciDeducerea medie detaliată pentru ipoteci
Diferența dintre dobânda ipotecară deductibilă pentru un loc de închiriat și proprietarul ocupatDiferența dintre dobânda ipotecară deductibilă pentru un loc de închiriat și proprietarul ocupat
Poate o persoană să deducă dobânda ipotecară pentru impozitul pe venit?Poate o persoană să deducă dobânda ipotecară pentru impozitul pe venit?
Puteți deduce dobânda ipotecară din impozite?Puteți deduce dobânda ipotecară din impozite?
» » Pot deduce dobânda ipotecară pe o locuință pe care o dețin în care trăiește un membru al familiei?
© 2022 OxiMrub.com