Poate un agent imobiliar să fie ofițer de împrumut?
În California, un agent imobiliar poate fi, de asemenea, un ofițer de împrumut. Informațiile complete trebuie să fie furnizate tuturor părților implicate într-o tranzacție, dacă un agent imobiliar reprezintă un cumpărător atât în ceea ce privește cumpărarea proprietății, cât și obținerea creditului. Agenții imobiliari trebuie să fie autorizați la Departamentul de Imobiliar din California. Ofițerii de împrumut trebuie să se califice și să se înregistreze în Sistemul de licențiere ipotecară la nivel național. Alte state pot avea cerințe și restricții de licențiere diferite pentru agenții imobiliari care lucrează și ca ofițeri de împrumut.
Agenti imobiliari
Lucrul ca agent imobiliar în California necesită o licență de vânzări sau broker eliberată de Departamentul de Imobiliar din California. Cerințele minime de licențiere impun ca un solicitant să aibă cel puțin 18 ani, să completeze trei cursuri la nivel de colegiu în principiile imobiliare, practica imobiliară și un curs electiv, cum ar fi evaluarea imobiliară, escrow, finanțe sau gestionarea proprietății, să treacă un examen scris, și să fie amprente. Odată ce este licențiat, un agent de vânzări sau broker imobiliar trebuie să urmeze cursuri de perfecționare pentru a reînnoi licența o dată la patru ani.
Ofițeri de împrumut
Dacă lucrați pentru o bancă, o instituție de economii, o uniune de credit sau o altă instituție financiară, nu este necesar ca un împrumutat să dețină o licență imobiliară valabilă în California, cu excepția cazului în care ofițerul de împrumut practică și proprietățile imobiliare. Potrivit Departamentului de Statistică a Muncii al Statelor Unite, toți ofițerii de împrumut trebuie să completeze 20 de ore de curs, să treacă un examen scris, să treacă un control de fond și să nu dețină condamnări. În plus, cerințele de educație continuă trebuie îndeplinite în fiecare an.
Asemănările
Atât agenții imobiliari cât și ofițerii de împrumut trebuie să înțeleagă nevoile unui consumator și să lucreze în cadrul calificărilor consumatorului pentru ai ajuta să-și atingă obiectivele imobiliare și de finanțare. O înțelegere de bază a bunurilor imobile și a finanțelor ajută atât agenții imobiliari, cât și ofițerii de împrumut să își desfășoare activitatea.
diferenţe
Agenții imobiliari care se concentrează exclusiv pe vânzările imobiliare uneori amâna clienții lor? nevoile de finanțare pentru ofițerii de împrumut. Acești agenți imobiliari preferă să se concentreze pe specialitatea lor, care este localizarea proprietății și negocierea unei vânzări. Ofițerii de împrumut, în special cei care lucrează în instituțiile bancare, nu urmăresc neapărat tendințele imobiliare sau cunosc valorile de piață actuale ale proprietăților de vânzare. Acești ofițeri de împrumut preferă să se concentreze pe specialitatea lor, care califică un debitor pentru cel mai bun program de împrumut pentru a satisface nevoile clienților săi.
Beneficii ale ambelor domenii
Agenții imobiliari care lucrează în calitate de ofițeri de împrumut uneori coordonează un pachet general mai bun pentru consumatorul care dorește să cumpere bunuri cu finanțare. Un agent imobiliar care lucrează în calitate de ofițer de credit înțelege atât piața imobiliară, cât și programele de finanțare disponibile. O mai bună cunoaștere generală poate duce la un serviciu general mai bun pentru consumatorul care beneficiază de expertiza și experiența unei persoane care poate negocia un preț de vânzare corect și poate oferi finanțări cu dobândă redusă și cu costuri reduse.
- Cum să verificați licența unui manager de apartament
- Legi de negociere cu vânzare scurtă
- Cum să utilizați un agent imobiliar pentru a găsi un apartament
- Cine monitorizează companiile ipotecare?
- Îmi datorez agentul cumpărător dacă am refuzat un contract acceptat?
- Cât costă un agent să-mi vândă casa?
- Care este diferența dintre un agent imobiliar și un manager imobiliar?
- Cum să știu dacă brokerul meu ipotecar este legitim?
- Cum să obțineți o licență imobiliară
- Unde verificați dacă o licență de agent imobiliar este activă cu o companie?
- Idei de marketing pentru agenții imobiliari
- Care este ziua de lucru a unui agent de vânzări imobiliare?
- Fac toate tranzacțiile imobiliare un broker și un agent?
- Agent vanzari imobiliari vs. Broker
- Întrebări pentru a deveni agent imobiliar
- Cerințele de licențiere pentru brokerii de credite ipotecare
- Licențe în domeniul licențelor imobiliare
- Cum să verificați dacă cineva are o licență pentru a vinde proprietăți imobiliare în California
- Cum pot să-mi enumăr proprietatea imobiliară pe un mls?
- Cum angajez un agent imobiliar ca cumpărător de acasă?
- Cum angajez un agent imobiliar?