Proprietarul meu nu va opri vecinii zgomotoși
Muzică tare sau argumente târzii într-un apartament învecinat vă poate ucide somnul și vă puteți distruge momentele trezite. Dacă proprietarul tău refuză să facă ceva, este o șansă bună ca dreptul de "plăcere liniștită" să fie de partea ta. Termenul nu se referă în mod specific la zgomot, ci la dreptul general de a vă bucura de locuința închiriată, fără a fi afectată.
Reguli privind zgomotul
Bucuria ta liniștită nu este singura problemă în joc. În cazul în care contractul de leasing are reguli privind zgomotul, probabil celelalte contracte de leasing. Dacă vecinii dvs. refuză să păstreze pacea, cereți proprietarului să pună în aplicare clauzele contractului de închiriere împotriva acestora. Un alt factor este legea. California are legi anti-zgomot de stat și multe orașe. Los Angeles, de exemplu, interzice zgomotul "tare și zgomotos" care interferează cu liniștea și liniștea. Vecinii tăi pot să încalce legea, chiar dacă nu sparge contractul de închiriere.
Vorbind cu proprietarul
Dacă proprietarul dvs. nu răspunde la reclamațiile dvs., încercați o scrisoare scrisă. Menționați orice clauze relevante din contractul de închiriere sau din lege și cereți-i să remedieze problema. Păstrați o copie a literei pentru fișierele dvs. Dacă ați lucrat numai cu managerul de proprietate, încercați să mergeți în jurul lui. Contractul dvs. de închiriere trebuie să includă informații de contact pentru proprietar sau agentul său. Ea poate fi dispusă să intervină și să repare lucrurile, chiar dacă angajații ei nu sunt.
Tert
Dacă proprietarul dvs. nu va lua măsuri, va trebui să căutați în altă parte. Puteți apela poliția dacă vecinii încalcă legile privind zgomotul. Asociațiile locale de chiriași, agenții de locuințe sau agenții de protecție a consumatorilor pot fi dispuși să intervină și să asiste. Dacă proprietarul tău se răzbună împotriva ta pentru că îți exercită drepturile legale - evitându-te că ai avut probleme, să zici - ai motive pentru un proces împotriva lui.
Lupte juridice
Dacă nu funcționează altceva, puteți lua vecinii în instanță. Puteți cere despăgubiri sau o interdicție, spunându-le vecinilor să oprească racheta. Să dai în judecată pentru bani - ceea ce ar putea fi suficient pentru a le face să-și schimbe căile - puteți să depuneți cereri în instanțele de recursuri mici. Acest lucru nu necesită un avocat, iar taxele sunt mai mici decât curtea obișnuită. Dacă puteți vorbi cu vecinii și puteți lucra, este o soluție preferabilă, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil.
- Proprietarii apartamentelor au drepturi dacă există zgomot excesiv din partea vecinilor lor?
- Ce se întâmplă atunci când semnezi un contract de închiriere și un proprietar trece?
- Pot să-l întreb pe proprietarul meu pentru mai mult timp după un contract de închiriere?
- Poate un proprietar să-și retragă permisiunea pentru un animal de companie?
- Dacă nu mai am contractul de închiriere inițial?
- Poate un proprietar să perceapă invitaților mei încasarea?
- Poate proprietarul meu amenință să mă elibereze fără motiv?
- Dezavantajele vieții unui apartament
- Proprietarul de proprietate de închiriere are dreptul să nu reînnoiască un contract de leasing fără…
- Cum pot face o închiriere pentru un apartament de închiriat?
- Proprietarul meu continuă să apară fără notificare
- Subînchirierea pentru un leasing individual
- Ce se întâmplă dacă proprietarul tău dorește să modifice contractul de închiriere?
- Poate proprietarul tău să te puna pe chirie lună-lună fără să semnezi nimic?
- Reguli pentru închirierea de case
- Cum pot sa ies dintr-un apartament inchiriat fara pedeapsa?
- Proprietarul nu va repara plafonul
- Cum învăț termenii de închiriere a unei case sau apartament?
- Dreptul chiriașilor din California să rețină chiria sau să repare și să deducă
- Ce recurs am făcut de când colegul meu de cameră a renunțat la contractul nostru de închiriere?
- Acționarul chiriaș unic acționează