Cum se calculează raportul dintre datorie și venit pentru un credit ipotecar
Raportul dintre datorie și venit este unul dintre principalii indicatori ai împrumuturilor pentru a determina dacă vă calificați pentru un împrumut ipotecar, deoarece arată că procentul din venitul dvs. se îndreaptă direct către rambursarea datoriilor în fiecare lună. Cu cât este mai mare rata, cu atât mai puțini bani ai pentru cheltuieli ocazionale sau de viață. Majoritatea creditorilor ipotecari au nevoie de împrumutatori să aibă un raport de mai puțin de 35%, dar preferă un raport în intervalul de 20%.
1
Colectați o copie a raportului dvs. de credit (consultați Resursele) și cel mai recent raport de plată.
2
Adăugați toate plățile datorate listate în raportul dvs. de credit, inclusiv plățile minime lunare cu carduri de credit și orice alte plăți lunare restante. Nu includeți plăți unice, cum ar fi colecții, judecăți sau garanții.
3
Calculați venitul lunar prealabil. Dacă vă aflați într-o poziție salariată, împărțiți-vă salariul anual cu 12. Dacă aveți un salariu orar, înmulțiți-l cu numărul mediu de ore lucrate pe săptămână. Apoi, înmulțiți acest număr cu numărul de săptămâni pe care îl ocupați pe an (de obicei 50, dacă luați două săptămâni oprite anual). Împărțiți numărul final cu 12 pentru a vă stabili salariul lunar prealabil. Dacă sunteți angajat pe bază de comisioane, adăugați salariul total din acest an și ultimul an, apoi împărțiți-l cu 2 pentru a găsi salariul mediu anual. Împărțiți acest număr cu 12 pentru a obține salariul mediu lunar.
4
Împărțiți-vă salariul lunar cu plata datoriei dvs. lunare. Înmulțiți acest număr cu 100 pentru a obține procentajul datoriei-venit.
Lucruri de care ai nevoie
- Raport de credit
- Plătește-te
sfaturi
- Când vă alăturați plățile datorate, trebuie să includeți plata minimă lunară pentru cardurile dvs. de credit, chiar dacă le plătiți integral în fiecare lună. Cu toate acestea, includeți numai plata lunară minimă, nu întregul sold.
- Un creditor va trage un raport de credit tri-fuzionat pe tine atunci când aplici pentru un credit ipotecar. Acest raport de credit este de la toate cele trei birouri de credit: Equifax, Experian și TransUnion. Înainte de a aplica, trageți rapoartele de la cele trei birouri și notați orice erori. Contactați birourile prin intermediul site-urilor web pentru a elimina elementele rând specifice, pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți raportul dintre scor și datorie-venit.
Avertizare
- Dacă raportul dintre datorie și venit este prea mare, creditorul va nega cererea dvs. de credit ipotecar. Puteți lucra pentru a reduce raportul dvs. prin plata datoriilor. Trageți pentru a plăti mai întâi cardurile de credit, deoarece acestea sunt în mod obișnuit cele mai scăzute datorii cu cele mai mici taxe cu rata dobânzii.
- Are un impozit pe casa ta afectând creditul tău?
- Reguli privind capitalul propriu
- Dacă am o ipotecă și o linie de împrumut de credit, pot să scot atât din valoarea casei mele?
- Dacă puneți 25% în jos pe un credit ipotecar primiți în mod automat calificat
- Pot să cumpăr o casă dacă am un litigiu în așteptare?
- FHA analiza creditului ipotecar
- Dificultate în obținerea unui credit ipotecar
- 30-Ani cerințe ipotecare
- Datoria la raportul ipotecar
- FHA cerințele de împrumut de refinanțare
- Repararea creditelor ipotecare
- Cum de a refinanța o casă de a plăti datoria de consum
- Cum se aplică pentru un împrumut de acasă cu credit proastă
- Cumpararea unei case imbunatateste scorul dvs. de credit?
- Cum să vă refinanțați ipoteca în capitolul 13
- Cum afectează ipotecile scorul dvs. de credit?
- Fha ratele de venituri-datorii
- Care sunt calificările unui împrumutat pentru a obține un credit ipotecar?
- Cum să obțineți o rată scăzută a dobânzii ipotecare
- Cinci cerințe ipotecare convenționale să ia în considerare atunci când cumpără o casă
- Pot să mă calific pentru o ipotecă înainte de a-mi vinde casa și de a satisface ipoteca existentă?