Procesul de aprobare Fha
Administrația federală de locuințe lucrează cu două tipuri de creditori ipotecari pentru creditele FHA. Procesul de aprobare FHA variază în funcție de tipul de creditor care prelucrează cererea dvs. de credit FHA. Unii creditori solicită revizuirea FHA și aprobarea fiecărei cereri de împrumut, în timp ce ceilalți creditori pot furniza o ștampilă de aprobare fără a trimite cererea la FHA.
Creditor aprobat
Primul pas în procesul de aprobare FHA este de a contacta un creditor ipotecar aprobat de FHA și de a prezenta o cerere de credit ipotecar acelui creditor. FHA păstrează o listă actuală de creditori autorizați grupați în funcție de locația geografică, astfel încât să puteți găsi un creditor aprobat în zona dvs.
Evaluare
Creditorul va completa cererea dvs. de credit prin comanda unei evaluări a proprietății pe care intenționați să o cumpărați. Când FHA este implicat, creditorul trebuie să utilizeze un evaluator aprobat de FHA. Nu aveți nevoie să vă faceți griji mult despre acest lucru deoarece creditorul aprobat de FHA va ști exact ce tip de evaluator aprobă FHA.
Internelarea internă
După primirea cererii, creditorul ipotecar va efectua propria evaluare internă a cererii dumneavoastră. Aceasta înseamnă că creditorul vă va examina veniturile, creditele, activele și alte informații relevante pentru a stabili dacă creditorul este dispus să vă ofere un împrumut ipotecar. Aproape întotdeauna, în cazul în care creditorul crede că vă veți califica pentru aprobarea FHA, atunci veți întâlni instrucțiunile interne ale creditorului de subscriere.
Aprobare directă
Creditorul revizuiește apoi cererea dvs. pentru a vă asigura că respectați instrucțiunile de subscriere FHA. Anumite tipuri de creditori pot furniza ștampila finală a aprobării FHA fără a trimite vreodată cererea la FHA. FHA numește aceste tipuri de creditori "creditorii direcți". Înainte de a alege un creditor ipotecar, poate doriți să întrebați dacă este un creditor direct de aprobare, deoarece acest lucru poate reduce linia de timp pentru procesarea cererii de împrumut FHA.
Aprobarea FHA
Majoritatea creditorilor nu sunt creditori direcționați, ci sunt pur și simplu "creditori aprobați" pentru FHA. Aceste tipuri de creditori trebuie să trimită cererea de credit ipotecar la FHA pentru revizuire finală și aprobare. Totuși, creditorul va închide și va finanța împrumutul înainte ca creditorul să transmită toate aceste informații către FHA, astfel încât să nu vă împiedicați acest proces.
- Cum să obțineți aprobarea pentru un împrumut de capital propriu
- Câte locuri ar trebui să fii pre-aprobat pentru un credit ipotecar?
- Cum obțin un împrumut ipotecar de refinanțare cu dobândă redusă?
- Procesul de aprobare a ipotecii FHA
- Cum să obțineți un credit ipotecar cu un scor de credit de 576
- Dacă eu sunt pre-aprobat pentru un împrumut de acasă, este sigur că o voi lua?
- Ce se întâmplă după o aprobare prealabilă de împrumut?
- Cum se obține preaprobarea pentru un împrumut de locuință
- Cum pot să finanțez o locuință de fixare?
- Poți să faci magazin pentru o ipotecă după preaprobare?
- Precalificarea pentru un credit ipotecar îmi distruge creditul?
- Creditorii ipotecare autorizați de Fha
- Ar trebui să mă preaprobat pentru o ipotecă de la mai mulți creditori?
- Cum primesc aprobat pentru prima dată cumpărător acasă?
- Ce am nevoie pentru a fi pre-aprobat pentru un credit ipotecar?
- Cum funcționează o pre-aprobare ipotecară?
- Ce este un angajament ipotecar?
- Cum mă pot precalifica pentru a cumpăra o blocare a pieței?
- Cum să obțineți o calificare prealabilă pentru un credit ipotecar
- Cum să obțineți calificarea prealabilă a unui credit ipotecar
- Procesul de pre-aprobare pentru ipotecă