Ce este asigurarea ipotecară?
O ipotecă este doar una din cheltuielile obligatorii asociate cu finanțarea unei case. Creditorul care finanțează tranzacția de cumpărare la domiciliu sau de refinanțare trebuie să își protejeze interesele cu asigurarea ipotecară atunci când consideră împrumutul riscant. Asigurarea permite creditorului să-și recupereze pierderile în cazul în care proprietarul imobilului este implicit. Tipul de asigurare ipotecară a creditorului și costul său se bazează pe tipul de împrumut pe care îl achiziționați.
Tipuri
Asigurarea ipotecară are două tipuri principale: asigurarea ipotecară privată (PMI) și asigurarea ipotecară guvernamentală (MI). Creditele convenționale, cele mai utilizate credite, sunt susținute de Fannie Mae și Freddie Mac. Împrumuturile convenționale se bazează pe companiile private, terțe, pentru a asigura creditorilor împotriva pierderilor. Administrația federală a locuințelor, o agenție guvernamentală din cadrul Departamentului de Locuințe și Dezvoltare Urbană, asigură împrumuturile acordate de creditorii săi. Împrumuturile convenționale au PMI și împrumuturile garantate de FHA au MI.
consideraţii
Costul PMI sau MI variază. Costul PMI este determinat de compania pe care creditorul o alege pentru acoperire. Creditorul transferă costul premium debitorului. MI se bazează pe condiția fondului de asigurare reciprocă ipotecară (MMI), a fondului principal de asigurări al FHA și a sursei de fonduri pentru plata creanțelor creditorului. MI implică două costuri: prima de asigurare ipotecară în avans (UFMIP) plătită la închidere prin adăugarea la soldul împrumutului și o primă anuală recurentă colectată de la debitor în rate lunare. Prețul PMI este, de asemenea, colectat lunar, dar împrumutatul îl poate plăti, de asemenea, ca o sumă forfetară anuală.
mărimea
PMI variază de la 0,5% până la 1,5% din suma împrumutului, potrivit Comitetului Federal Reserve. Suma se bazează pe mărimea plății în avans și pe tipul de împrumut, spune Bankrate. Începând cu luna aprilie 2012, PMI FHA a variat de la 1,2 la 1,25 pentru împrumuturi cu mai puțin de 10% în avans. UFMIP este de 1,75 procente din suma creditului din 2012, spune FHA.
sfaturi
Deoarece asigurarea se bazează pe riscuri, împrumutatul poate minimiza și elimina necesitatea de acoperire, contribuind cu mai mult de 20% la un împrumut convențional. În general, un împrumutat este mai puțin probabil să se întoarcă la o casă în care a investit o mulțime de bani. FHA solicită plăți MI cel puțin pentru primii cinci ani ai împrumutului, indiferent de valoarea avansului. În general, un debitor poate elimina PMI odată ce soldul creditelor este plătit până la 80% din suma inițială a împrumutului, iar MI este eliminat automat atunci când soldul este de 78% din soldul împrumutului (dar nu mai devreme de cinci ani).
- Pot deduce asigurarea ipotecară pe oa doua casă?
- Care este diferența dintre o ipotecă tradițională și o ipoteză?
- Când pot să nu mai plătesc asigurarea de credit ipotecar pe bază de risc?
- Regulile de asigurare a creditelor ipotecare
- PMI ieși din escrow?
- Ce tipuri de împrumuturi pot fi acoperite de asigurarea ipotecară privată?
- Diferența dintre împrumutul de locuințe fha și convențional
- Pot refinanța să renunț la asigurarea ipotecară FHA?
- Împrumutatul plătit împotriva creditelor ipotecare plătite împotriva creditorilor
- Cum să eliminați asigurarea ipotecară după cinci ani
- Orientări privind asigurarea ipotecară FHA
- Cel mai bun mod de a face o ipotecă cu doar 15% în jos
- Poți folosi un cosigner în loc de asigurare ipotecară?
- Pot să scrii o primă de asigurare ipotecară plătită la închidere?
- Asigurări de credit ipotecar
- Pot asigura asigurarea mea de credit ipotecar?
- Cum să utilizați asigurarea ipotecară privată
- Pot împrumuta încă deduce lor de asigurare ipoteca FHA pe declarațiile lor fiscale?
- De ce să plătiți asigurarea ipotecară?
- Cât timp plătiți asigurare ipotecară pe un împrumut FHA?
- Care este definiția asigurării ipotecare?