OxiMrub.com

Recoltarea recoltelor recoltate

Una dintre zilele mele preferate de grădinărit a anului este ziua în care îmi fac recolta de recoltă finală. În timp ce unii grădinari preferă să-și păstreze culturile de rădăcini în pământ, se agită sub a , Prefer mult să-mi stochez interiorul, unde vor fi ușor accesibile pentru a fi utilizate în bucătărie în zilele de iarnă cu zăpadă. Când faceți recolta finală a culturilor rădăcinilor, așteptați până când rădăcinile au fost expuse la a . Acest lucru ajută la transformarea amidonului lor în zaharuri și le îndulcește. De asemenea, ar trebui să vă opriți săriți rădăcinile până când vremea a fost uscată pentru câteva zile. Acest lucru împiedică aglomerarea de sol umed să atârne pe rădăcini și să promoveze putregaiul.

După culturile de rădăcini, cum ar fi sfecla, rutabagas, napi, pașnică și salsify au fost trase cu grijă din sol, au tăiat vârfurile, lăsând doar o jumătate de centimetru de tulpină atașată la rădăcină. Îndepărtați cu ușurință orice exces de sol cu ​​degetele și inspectați rădăcinile pentru semne de deteriorare sau putregai. Îndepărtați rădăcinile mai puțin decît cele perfecte și folosiți-le imediat, deoarece nu se vor păstra bine. Rădăcinile complet intacte ar trebui să fie păstrate nespălate, într-un loc răcoros, umed, întunecat, ca o pivniță rădăcină, subsol sau un garaj atașat, dar neîncălzit. Condiția ideală pentru depozitare este o temperatură cuprinsă între 42 și 34 grade Fahrenheit cu umiditate ridicată. Împachetez un singur strat de rădăcini într-o cușcă de măr din lemn de mică adâncime, învelită cu ziar și umplută cu nisip ușor de jucat. Îmi îngropesc rădăcinile în nisip, astfel încât acestea nu se ating, împiedicând răspândirea eventualelor putregai. Apoi am pus cutiile în garajul meu și am scos rădăcinile așa cum am nevoie de ele toată iarna.

Dacă nu aveți o pivniță de rădăcină, un subsol rece sau un garaj neîncălzit, culturile de rădăcini pot fi de asemenea stocate în sertarul frigorific. Împachetați rădăcinile nespălate în saci de plastic cu fermoar sigilat. Nu vor dura destul de mult folosind această metodă, dar veți obține totuși să vă bucurați de până la opt săptămâni de legume proaspete din grădină, chiar dacă zăpada începe să zboare.

Care tehnica de stocare a culturilor de radacini preferati? 

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa fertiliti rosiile cu recolta de neptunCum sa fertiliti rosiile cu recolta de neptun
Premiile lui Niki pentru cadouri de grădinăPremiile lui Niki pentru cadouri de grădină
Recoltarea mazăre: Sfat cu privire la cum și când pentru a alege mazăreRecoltarea mazăre: Sfat cu privire la cum și când pentru a alege mazăre
Este ok să alegeți pecanii atunci când podul începe să se deschidă?Este ok să alegeți pecanii atunci când podul începe să se deschidă?
Poti sa faci broccoli si varza de brussel impreuna?Poti sa faci broccoli si varza de brussel impreuna?
Pentru iubirea de sfecla neobisnuitaPentru iubirea de sfecla neobisnuita
Realizează reprizele peste iarna?Realizează reprizele peste iarna?
Când apar lănci pe plante de sparanghel?Când apar lănci pe plante de sparanghel?
Recoltarea afine: cum și când să alegeți afineleRecoltarea afine: cum și când să alegeți afinele
Operațiunea de salvare: înghețarea usturoiului depozitat, ceapaOperațiunea de salvare: înghețarea usturoiului depozitat, ceapa
» » Recoltarea recoltelor recoltate
© 2022 OxiMrub.com