Cum să ai grijă de planta mandevilla în stadiul inactiv
Mandevilla (Mandevilla spp.) Are frunze verzi lucioase, care adaugă aspectul tropical în grădini atunci când în plină floare de vară cu alb, roz sau roșu. Totuși, în timpul iernii, vița de vie se oprește la o temperatură mai mică de 60 de grade și nu înflorește în zilele mai scurte de iarnă. Mandevilla este considerată rezistență numai în zonele de rezistență ale plantelor 10 și 11 ale Departamentului Agriculturii din SUA, însă chiar și acolo ar trebui să fie plantată în microclimatul cel mai cald al curții dvs. sau supraîncălzit în interior în starea sa inactivă.
1
Lăsați planta să meargă în aer liber prin tăierea înapoi pe apă și eliminarea îngrășămintelor la toamna târzie.
2
Tăiați planta înapoi la 12 inci înălțime când temperaturile au fost sub 60 de grade pentru aproximativ o săptămână.
3
Săturați planta cu o lopată când este cultivată în pământ și tăiați rădăcinile înapoi. Așezați mingea de rădăcină într-o oală.
4
Apă plante latente bine, umezind bilele de rădăcină ale unei mandevilă sau unei plante proaspăt plasate într-o oală. Apa incurajeaza insectele sa renunte la oala inainte de ao aduce in casa ta. Lasati oala sa se scurga.
5
Deplasați vasul într-o zonă rece și întunecată, cum ar fi un garaj sau un spațiu de accesare cu crawlere, unde temperatura va rămâne între 55 și 60 de ore.
6
Apă numai atunci când planta este aproape uscată, apoi ușor.
Lucruri de care ai nevoie
- Mașini de tăiat manual
- Stropitoare
- Lopată (după cum este necesar)
- Pot (după caz)
sfaturi
- Adu-ți mandevilla într-o cameră caldă, luminoasă, la începutul primăverii. Strângeți lăstari în curs de dezvoltare pentru a încuraja o plantă plină.
- Întoarceți mandevilla la locația de vară când temperaturile se vor menține în siguranță peste 60.
- Puteți aduce, de asemenea, mandevilla dumneavoastră în interior într-o cameră luminos luminos înainte de a merge latente și să-l crească ca un plantaț de iarna. Este posibil ca lumina suplimentară să fie necesară dacă doriți ca mandevilia să înflorească peste iarnă.
- Cum să ai grijă de o furie roșie mandevilla
- De ce mănâncă mugurela mea?
- Este dipladenia un crescător rapid?
- Cum să crească butași de la plantele mandevilla
- Îngrijire de iarnă pentru dipladenia
- Am o plantă mandevilla care a suferit pagube de îngheț și arată mort: se va întoarce?
- Sunt anuale de mandevillas sau perene?
- Cum să tăiați o mandevilă
- Cum să-i antrenezi pe mandevilla să urce
- Construcție curte în față cu palmieri regali
- Cum să aibă grijă de o viță de mandevilla cu găuri albe
- Cum se păstrează o mandevilă pentru iarnă
- Cum să protejați dipladenia în timpul iernii
- Când îmi pot fertiliza vița de mandevilla?
- Mandevilla vine: sfaturi pentru buna grijă mandevilla
- Mandevilla dăunători
- Cum să aflăm dacă plumeria ta este inactivă
- Tratarea frunzelor galbene pe mandevilla: ce trebuie făcut pentru ca o plantă mandevilla să devină…
- Evergreen viță de vie, care place ca soarele plin
- Vita mea de mandevilă nu înflorește
- Creșterea unei plante dipladenia - aflați diferența dintre dipladenia și mandevilla