Este dipladenia un crescător rapid?
Plantele clasificate anterior ca Dipladenia (Dipladenia spp.) Sunt acum incluse în genul Mandevilla (Mandevilla spp.). Peste 100 de specii de Mandevilla plus numeroase soiuri sunt în mare parte cu creștere rapidă, cu unele variații în funcție de soi și de condițiile de creștere. Mandevilla crește în zonele de rezistență a plantelor din cadrul Departamentului Agriculturii din SUA de la 9 la 11. Plantele sunt ucise înapoi la rădăcini în zona 8 USDA, dar se vor regra. În afara acestor zone, acestea pot fi cultivate ca anuale. Florile prolifice sunt uneori parfumate.
Plante furioase
Fostul dipladenias se încadrează în această categorie, având în vedere că au obiceiuri mai degrabă vâscoase decât vânătoare și au flori și frunze mai mici. În realitate, aproape orice mandevilă poate crește ca un rezervor de bushier sau peisagistică dacă este ținută înapoi în timpul sezonului de creștere. White dipladenia (Mandevilla boliviensis) crește de 3 până la 12 picioare înălțime ca o viță de vie și de 3 până la 5 metri înălțime atunci când este păstrată într-un recipient, realizând acest lucru într-un singur sezon.
Plante vining
Creșterea rapidă a alpinismului la 10 până la 20 de metri înălțime, în funcție de specie sau de soi, repede afișează o zonă. Acestea pot fi cultivatori agresivi, deci pentru containere, prindeți lăstarii în creștere pentru a încuraja mai multe ramuri și pentru a menține plantele la dimensiune. Veți crește și înflorirea, deoarece mugurii se formează pe o nouă creștere.
- Cum să ai grijă de o furie roșie mandevilla
- Cum să transplantați dipladenia
- De ce mănâncă mugurela mea?
- Cum să ai grijă de planta mandevilla în stadiul inactiv
- Cum să crească butași de la plantele mandevilla
- Îngrijire de iarnă pentru dipladenia
- Am o plantă mandevilla care a suferit pagube de îngheț și arată mort: se va întoarce?
- Mandevilla galbenă și omizi
- Sunt anuale de mandevillas sau perene?
- Cum să-i antrenezi pe mandevilla să urce
- Cum să aibă grijă de o viță de mandevilla cu găuri albe
- Cum să rădăcinesc o bucată de viță de vie din lemn de dublă
- Cum se păstrează o mandevilă pentru iarnă
- Cum să protejați dipladenia în timpul iernii
- Când îmi pot fertiliza vița de mandevilla?
- Mandevilla vine: sfaturi pentru buna grijă mandevilla
- Mandevilla dăunători
- Tratarea frunzelor galbene pe mandevilla: ce trebuie făcut pentru ca o plantă mandevilla să devină…
- Evergreen viță de vie, care place ca soarele plin
- Vita mea de mandevilă nu înflorește
- Creșterea unei plante dipladenia - aflați diferența dintre dipladenia și mandevilla