OxiMrub.com

Lobelia perene

Scoruri de flori albastru purpuriu lobelia poate lumina un pat de gradina.

Un membru al familiei de floare de bell, genul Lobelia este format din aproximativ 400 de specii, mulți care vin din America. Lobelias se caracterizează prin flori tubulare cu două buzunare în aproape toate culorile imaginabile, de la alb la albastru strălucitor, roșu și galben. Cele mai frecvente lobeliuri perene sunt floarea cardinală (L. cardinalis) și lobelia albastră mare (L. siphilitica), numită și floarea albastră cardinală. Hibrizii perene proveniți din cele două specii includ L. x speciosa și L. x gerardii.

Aspect

Cardinalul crește de la o rozetă bazală scăzută pentru a produce o tulpină de 1 până la 3 picioare de frunze verde purpuriu de la 5 la 7 inch și flori de 2 inci. În plus față de florile roșii tradiționale ale plantelor speciilor, sunt disponibile multe soiuri de flori cardinale, inclusiv "Alba" cu flori albe, "Zona Twilight" cu flori roz și "Angel Song" cu flori de culoare roz și roz. Lobelia albastră albastră crește în bulgări, se ridică la o înălțime similară și se înmulțește cu verde cenușiu, frunze în formă de lance și flori care sunt fie de lumină, fie de albastru închis.

Locație

Cele două cele mai răspândite lobeliuri perene din estul Statelor Unite, prosperă pe pajiști umede, zone bogate și de-a lungul malurilor. Ca plantă peisagistică, flora cardinală este potrivită pentru zonele USDA 3 până la 10, în timp ce lobelia albastră mare crește în zonele USDA 4 - 9. Ambele plante cresc în plin soare sau în umbra parțială, deși în zonele prea umbrite poate fi înflorit. În regiunile care se încadrează în capătul mai cald al zonelor de rezistență a plantelor, se apreciază o umbră de după-amiază.

Nevoile de apă

Umiditatea este elementul cheie al succesului peretelui lobelias, deoarece plantele preferă foarte mult inundațiile asupra secetei. Pentru cele mai bune rezultate, lobelias de plante într-un sol bogat în humus, ideal în apropierea unui corp de apă. Dacă se plantează în solul grădinii regulate, apă frecvent pentru a menține solul în mod constant umed. Atât flora cardinală, cât și lobelia albastră mare sunt tolerante la solurile umede și pot fi cultivate alături de un izvor, un iaz sau altă caracteristică a apei, unde florile lor colorate atrag animale sălbatice, cum ar fi colibă ​​rubinică.

Propagarea și avertismentele

Lobelias necesită puțină întreținere și nu sunt deosebit de susceptibili la dăunători și boli majore. Sunt ușor de crescut de la sămânță și se pot însămânța în condiții bune de creștere. Deoarece lobelia mare albastră crește în aglomerări, ea poate fi împărțită în primăvară pentru a crește vigoarea plantelor. Aceste plante au fost folosite din punct de vedere medical în tradiția Native America - cu toate acestea, acest lucru nu este recomandat astăzi, deoarece planta conține alcaloizi otrăviți. Moartea poate să apară la ingestie, deci trebuie să aveți precauție atunci când creșteți lobeliile în jurul copiilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să crească plantele cardinale roșii din semințeCum să crească plantele cardinale roșii din semințe
Lobeleii mei în coșuri agățate morLobeleii mei în coșuri agățate mor
Plante cu flori albastre pentru agățarea coșurilorPlante cu flori albastre pentru agățarea coșurilor
Tipuri de hibiscus roz și galbenTipuri de hibiscus roz și galben
Cât timp înflorește floarea de bell?Cât timp înflorește floarea de bell?
Tăierea lobeliei înapoi: când trebuie să mă prădesc plantele mele de lobeliaTăierea lobeliei înapoi: când trebuie să mă prădesc plantele mele de lobelia
Cum să reduci lobeliaCum să reduci lobelia
Tipuri de tufișuri roșii și plante și flori roșiiTipuri de tufișuri roșii și plante și flori roșii
Cerințe de înflorire pentru lobeliaCerințe de înflorire pentru lobelia
Flori perene care s-au reusitFlori perene care s-au reusit
» » Lobelia perene
© 2022 OxiMrub.com