Sezonul pentru flori de hortensie
Hydrangeas (Hydrangea spp.) Sunt un grup larg de arbori de foioase si veșnic verzi, cel mai bine cunoscuți pentru clusterii mari de flori. Rigiditatea variază între speciile de hortensie. Cele mai multe vor crește în zonele de rezistență a plantelor din 5 până la 9 ale Departamentului Agriculturii din SUA, dar unele vor supraviețui cât mai departe spre nord ca zonă 3. Hortensiile în general înfloresc în timpul verii, însă timpul exact depinde de specii și de climă.
Considerații climatice
Hydrangeasul este adesea gândit ca o plantă sudică și în climatele calde din sudul ei de obicei înfloresc din mai până în iulie. Cu toate acestea, multe specii de hortensie sunt destul de rezistente pentru a tolera climatul nordic și florile pot veni până în august și septembrie în zonele mai reci.
soiurile
Hortensiile pot fi împărțite în două categorii de bază: cele care înfloresc pe lemn vechi și cele care înfloresc pe lemn nou. Hortensiile care înfloresc pe lemn vechi produc flori mai devreme decât soiurile noi de lemn. De exemplu, dacă o hortensie de lemn vechi înflorește de la începutul la mijlocul verii, o nouă hortensie de lemn va înflori, în general, de la sfârșitul verii în toamnă.
Infloreste pe lemn vechi
Tunderea hortensiilor la momentul potrivit este esențială pentru a încuraja înflorirea viitoare. Hortensiile care înfloresc pe lemn vechi ar trebui să fie tăiate de îndată ce florile din acest an încep să se estompeze, de obicei în mijlocul verii, deoarece mugurii de anul viitor vor începe să se formeze pe lemn vechi în toamnă. Aceste soiuri includ hortensiile (H. macrophylla) și oakleaf (H. quercifolia).
Infloreste pe lemn nou
Hortensiile care înfloresc pe lemn nou includ hortensia paniculară, cunoscută și sub denumirea de H. paniculata de Peegee și H. hortensia (H. arborescens). Aceste soiuri formează muguri în primăvară, pe o creștere nouă, și ar trebui să fie tăiate în timpul sezonului lor latente, iarna sau primăvara devreme.
- Unde apare mugul de flori pe o hortensie?
- Cum să știți când să prăjit o hortensie
- Diferența dintre bush bulgăre de zăpadă și hortensie
- Cerințe de lumină pentru hortensii
- Cum sa elimini florile moarte din hortensiile tardiva
- Cât de mult reduc hortensiile în timpul iernii?
- Soiuri de hortensie roz
- Mophead hortensia info - ghid pentru îngrijirea hortensiei mophead
- Este suficient ca hortensiile mele să ajungă dimineața și soarele târziu după-amiază?
- Pot să înfășez pânză în jurul hortensiilor mele?
- Cum să prune o bucată de hortensie
- Cum să hortensiile
- Hortensie tolerantă la căldură
- Cum pot face hortensia mea să aibă ramuri puternice?
- Motive și remedii pentru un hortensie care nu înflorește
- Oare hortensiile infloresc primul an?
- De ce nu a inflorit niciodata hortensia
- Cum să crească hortacapta hortensie
- Ar trebui să-mi taie hortensia înapoi în toamnă?
- Cum sa faci tulpinile mai puternice pe hortensiile de vara
- Cum să preveniți putrezirea rădăcinilor în hortensii