Cum sa elimini florile moarte din hortensiile tardiva
Hydrangea Tardiva (Hydrangea paninculata "Tardiva") este un soi de hortensie panicled apreciat pentru florile mari pe care le produce în mijlocul până la sfârșitul verii. Acest tip de hortensie, cultivat în zonele 3 - 8 din cadrul Departamentului de Agricultură al Departamentului Agriculturii din SUA, oferă o formă de crengi, în creștere de cel puțin 8-10 picioare înălțime. Deși grupurile de flori ale Tardivei, care încep albul și maturele pentru a deveni rozuri, sunt atractive, ele pot afecta aspectul plantei atunci când vor. Poți să înfrunți florile petrecute imediat în toamnă târziu sau să aștepți până la începutul primăverii și să înlăturăm florile vechi, în același timp, când prunezi planta pentru modelare sau întinerire.
1
Înainte de tăierea în hortensie și între utilizare, dezinfectați uneltele și limitați răspândirea bolilor, împroșcați foarfecele de tăiere, tăieturi, orificii și orice alte unelte de tăiere cu alcool de frecare sau o soluție de înălbire.
2
Tăiați prin tulpină sub o floare petrecută și chiar deasupra unui nod de frunze sau la o joncțiune de ramură.
3
Îngropați florile îndepărtate sub câțiva centimetri de sol sau le aruncați în alt mod departe de vegetația dorită pentru a preveni răspândirea potențială a bolilor. Acest lucru este cel mai important în cazul în care florile sunt afectate de o boală, cum ar fi botrytis blight, sau mucegai gri, care, în general, apare ca un fuzz cenușiu pe părțile afectate de plante.
4
Răzuiți-vă și aruncați orice flori și frunze căzute. În cazul în care boala a fost prezentă pe hortensie în timpul sezonului de creștere, rake și înlocui orice mulci materiale organice sub hortensie care ar putea port agenților patogeni care au fost prezente pe flori căzute.
5
Faceți tăieturi mai în jos pe tulpini cu sau fără flori petrecute pentru a forma planta sau scoate tulpini selectiv aproape de nivelul solului în primăvară pentru a controla densitatea și pentru a încuraja flori mai mari, după cum doriți. Spre deosebire de multe alte hortensii, tipurile paniculate infloresc o crestere din sezonul actual, astfel incat sa produca flori abundente in toamna dupa o prunare de primavara.
Lucruri de care ai nevoie
- Tăierea alcoolului sau a soluției de înălbire
- Tunsori sau foarfece de tăiere
- A văzut, dacă este necesar
- Rake, dacă este necesar
- Unde apare mugul de flori pe o hortensie?
- Cum să știți când să prăjit o hortensie
- Diferența dintre bush bulgăre de zăpadă și hortensie
- Cum se controlează hortensia macrophylla
- Noul meu flori de hortensie devin maro la începutul verii
- Sezonul pentru flori de hortensie
- Cât de mult reduc hortensiile în timpul iernii?
- Soiuri de hortensie roz
- Este suficient ca hortensiile mele să ajungă dimineața și soarele târziu după-amiază?
- Cum să prune o bucată de hortensie
- Când să hrăniți o hortensie
- Cum să hortensiile
- Blândirea unei hortensii: eliminarea inflorescențelor petrecute pe hortensie
- Hortensie tolerantă la căldură
- Cum pot face hortensia mea să aibă ramuri puternice?
- Cum se face un pat de hortensie
- Ar trebui să-mi taie hortensia înapoi în toamnă?
- Cum de a prăda tortiva hortensie
- Cum sa impiedicam mucegaiul sa se dezvolte pe planta mea de hortensie
- Cum să ai grijă de o nouă hortensie
- Când să tăiem flori vechi de pe o hortensie