OxiMrub.com

Copacii eucalipți plângători: de ce mi-e copacul meu de eucalipt săpată

A copac eucalipt Sapa care se scurge nu este o planta fericita. Condiția indică de multe ori că arborele de eucalipt este atacat de un tip de insectă numit sapă de eucalipt. Un arbore de eucalipt care se scurge pe membrele sau trunchiul este foarte probabil un copac atacat de o insectă cu sârmă lungă cu coarne. Există foarte puține opțiuni pentru asistarea arborelui odată ce acesta este atacat.

Întrucât de multe ori este stresat copacii care sunt infestați, cea mai bună apărare pentru a asigura o irigare adecvată și a folosi bunele practici culturale. Citiți mai departe pentru mai multe informații despre cauzele epuizării eucaliptului.

De ce este copacul meu eucalipt care scurgă?

Prima dată când vedeți un copac de eucalipt care picură sapă, puteți crede că pare că îi plac sau sângerând. De fapt, fluidul pe care îl vedeți din găuri în eucaliptul plâns este încercarea eucaliptului de a ucide și de a spăla plictisitoare de insecte.

Câteva specii de gândaci cu coarne de lungă durată pot deteriora eucalipții. Acestea sunt atrase de copacii care suferă de stresul de apă, precum și de lemnul proaspăt tăiat de eucalipt. Acești gândaci au antene atâta timp cât sau mai mult decât trupurile lor.

Femelele feculează până la 300 de ouă sub scoarță liberă pe copaci stresați. Ouăle au fost acoperite în câteva săptămâni și au fost introduse în scoarța interioară a copacului. Larvele săpați galerii lungi, apoi le împachetați cu excremente de fractură și cu așchii de lemn. După câteva luni, larvele se pupă și apar ca adulți pentru a repeta ciclul.

Arborele de eucalipt răspunde la răni prin inundarea găurilor cu o substanță chimică numită "kino" sau seva, pentru a prinde și a ucide bug-urile. Atunci, un grădinar începe să-i întrebe: "De ce eucaliptul meu scapă din săpături?" Din păcate, pomul nu reușește întotdeauna să respingă insectele.

Scurgeri de copaci de eucalipt

Când vedeți eucalipt plâns, copacul este deja infestat cu larvele. În acest stadiu, nici un pesticid nu este foarte eficient în a ajuta copacul, deoarece larvele sunt deja în interiorul lemnului. Cel mai bun mod de a ajuta un copac de eucalipt să evite un atac de sălbăticie este să îi ofere o irigare suficientă. Cantitatea specifică de apă cerută de un copac depinde de locul de plantare și de specia.

În general, este o idee bună să vă irigați copacul eucalipt rar, dar cu generozitate. O dată pe lună, asigurați suficientă apă pentru a pătrunde într-un picior sau mai mult sub suprafață. Utilizați emițătoarele picurare timp de câteva zile pentru a permite apelor să se scurgă în sol.

Pentru a împiedica plânsul de eucalipt, merită, de asemenea, să alegeți speciile pe care le instalați cu atenție. Unele specii și soiuri sunt mai rezistente la aceste dăunători și la secetă. Pe de altă parte, speciile de eucalipt care provin din regiunile umede din Australia se disting foarte mult în seceta prelungită. Ele sunt în mod special susceptibile de a fi atacate și ucise de către borers.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să omori un copac de eucaliptCum să omori un copac de eucalipt
Este mulciul de eucalipt toxic pentru plante?Este mulciul de eucalipt toxic pentru plante?
Informații despre arborele de eucaliptInformații despre arborele de eucalipt
Eucalipt copac scoarta - afla despre coaja peeling pe un eucaliptEucalipt copac scoarta - afla despre coaja peeling pe un eucalipt
Un copac de eucalipt devine maro în timpul iernii?Un copac de eucalipt devine maro în timpul iernii?
Propagarea eucaliptuluiPropagarea eucaliptului
Este eucaliptul rău pentru compost?Este eucaliptul rău pentru compost?
Cum să corectați un copac eucalipt înclinatCum să corectați un copac eucalipt înclinat
Cât durează ultimul eucalipt într-o vază?Cât durează ultimul eucalipt într-o vază?
Soiuri de frunze de eucaliptSoiuri de frunze de eucalipt
» » Copacii eucalipți plângători: de ce mi-e copacul meu de eucalipt săpată
© 2022 OxiMrub.com