Ar trebui să mă pătrund în curtea mea înainte să pun pământ?
Dacă puneți în sol vegetal, probabil că solul dvs. nu este suficient de natural pentru a susține plantele pe care doriți să le cultivați acolo. Suprafața solului nu este identică cu un amendament, cum ar fi compostul - este sol propriu pe care îl importați fie dintr-o altă zonă a proprietății dvs., fie din afara curții. Deoarece ar trebui să pătrundem solul în solul preexistent pentru cel mai bun efect, îngrădirea curții dvs. înainte de a adăuga solul vegetal va face munca mult mai ușoară.
Tipurile de sol din sol
Adevăratul sol vegetal oferă bogăție curții dvs. pe care ați pierdut-o prin folosirea repetată a solului dvs. vegetal în solurile de dedesubt sau prin eroziune. Suprafața solului cuprinde partea de sus de câțiva centimetri de sol neperturbat și este de obicei bogată, întunecată și fertilă datorită materiei organice care sa descompus în ea. Căutați un sol care are 2 până la 10% materie organică dacă încercați să adăugați substanțe nutritive în curtea dvs. Dacă pur și simplu aveți nevoie de adâncime a solului într-o parte superficială a curții dvs., căutați un simplu "umplut" sol, care de obicei a fost excavat de la adânc în jos și nu este tehnic sol de suprafață.
Avantajele acordate
Atunci când adăugați sol vegetal în curtea dvs., ar trebui să faceți acest lucru din mai multe motive. Dacă îl adăugați în curtea dvs. pentru a crește bogăția și fertilitatea, veți dori ca aceasta să se extindă în jos, astfel încât rădăcinile plantelor să poată accesa. Adăugarea de sol pe un alt tip de sol poate crea și probleme. Deoarece cele două soluri pot avea profiluri diferite și, prin urmare, capacități diferite de menținere a apei, este probabil ca apa să rămână în unul dintre soluri fără a se deplasa în celălalt. Acest lucru poate provoca stresul chiar și în șantierele bine udate sau, alternativ, în cazul plantelor care se îneacă.
Pregătirea solului
Înainte de a adăuga solul vegetal, îndepărtați toate buruienile din zona în care intenționați să o adăugați. Dacă aveți timp, puteți acoperi zona cu plastic negru, așteptați ca buruienile să moară și apoi să le lucrați în pământ atunci când faceți. Scoateți rocile și resturile. În general, pînă cînd pămîntul săpată în vârful de 4 până la 6 centimetri din solul existent. Dacă adăugați câțiva centimetri de sol vegetal, la fel de mult ca 4 centimetri, și apoi până la solul sub ea de 4 până la 6 centimetri în jos, aceasta poate fi o muncă dificilă. În timp ce nu trebuie să faceți mai întâi solul existent, ruperea acestuia va face lucrul mai ușor.
Aplicarea solului
Când adăugați sol de suprafață, asigurați-vă că este de calitate superioară și textura dorită. De exemplu, dacă aveți un sol nisipos, infertil, probabil că nu vă va ajuta să adăugați mai multe din acestea. În schimb, căutați soluri de pământ întunecoase și argiloase. Adăugați-o la o rată de cel puțin 4 inci. Douăsprezece metri cubi de sol vegetal vor acoperi la o rată de 4 centimetri la 1000 picioare. Lucrați acest lucru cu ajutorul unei mânere, a unei lopate sau a unui rotativ până când a fost încorporată la o adâncime de 4 până la 6 centimetri sub linia inițială a solului. Dacă modificați cu materie organică, adăugați-o pe partea de sus și până la o adâncime totală de 6 până la 10 cm.
- Pot adăuga sol vegetal la peluza mea existentă?
- Cum de a determina cât de mult sol vegetal să se răspândească pe gazon nou
- Rosiile vor crește în solul de suprafață?
- Cum sa faci un nivel scazut pe iarba de bermuda
- Cum să păstrați solul vegetal
- Ce tip de murdărie trebuie adăugat la un pat de grădină ridicat?
- Cum să adăugați sol în grădina mea perenă
- Compost și îngrijirea gazonului pentru pământ
- Este bine terenul de plante pentru a planta plante perene?
- Cel mai bun sol vegetal pentru a adăuga zonele joase ale curții
- Ar trebui să pun mai mult sol vegetal pe peluza mea înainte de fertilizare?
- Bagged versus bulk soil soil
- Ce este grădina solului - când să folosiți solul grădinii
- Câte centimetri de sol vegetal am nevoie de iarbă?
- Pământ negru vs. sol de suprafață
- Cum se pune solul vegetal
- Umpleți murdăria vs. solul de suprafață
- Cum să excavați locuri înalte într-o curte
- Suprafață solară, mulci și compost
- Cele mai bune metode de a răspândi solul vegetal
- Suprafață solală vs. sol de grădină