OxiMrub.com

Ce este o curte sinuoasă?

Instalarea unei peluze de grădină este mai costisitoare și mai intensă decât o peluză însămânțată.

O curte sapata este o gazon care a fost stabilit dintr-un pat transplantat de iarba existenta in loc de seminte. Sodul este recoltat din iarbă care este întreținut cu atenție pentru a preveni deteriorarea insectelor, buruienilor și bolilor. La timpul de recoltare, sâmburii se taie de la sol cu ​​un strat subțire de sol atașat la rădăcini. Acest strat de sol și iarbă este transplantat într-un nou loc unde se înrădăcinează și formează o peluză nouă.

Beneficii

Peluzele care utilizează sodă oferă un pat de viață de iarbă, cu buruieni puțin sau nu, de îndată ce sunt plantate. Plantarea sapă ajută la reducerea rapidă a eroziunii pe siturile cu suprafețe mari de soluri goale și limitează creșterea buruienilor în noua dumneavoastră gazon. Sodul este, de asemenea, mai eficient pe dealuri, deoarece este relativ stabil și reduce eroziunea. Spre deosebire de semințele de iarbă, puteți stabili o curte de la grădină în orice moment în timpul perioadei de vegetație.

Inconvenientele

Planificarea unei curți cu grădinărit este o sarcină mult mai intensă decât folosirea semințelor de iarbă. Sodul are în mod obișnuit un cost mai mare pe picior pătrat decât peluzele însămânțate, iar sarea este limitată la specii care nu sunt sensibile la secetă. Calitatea grădinii folosite în curtea dvs. poate avea un impact puternic asupra performanței sale. Soda de cea mai bună calitate nu are buruieni sau boală și este livrată și instalată într-o zi de recoltare.

preparare

Șantierele de șantiere trebuie să stabilească un nou sistem rădăcină după instalare. Șantierele cu pământ compactat, drenajul slab sau fertilitatea scăzută restricționează abilitatea de a se forma un sistem radicular nou. Umplerea solului și adăugarea de compost sau gunoi de grajd slăbește zonele compacte și îmbunătățesc drenajul și fertilitatea solului.

Instalare

Sodul trebuie măsurat și tăiat pentru a se potrivi cu aria curții. Șapcile de sâni sunt instalate pe suprafața curții într-o rețea de interblocare care o acoperă complet. Șantierele cu suprafețe neregulate necesită tăieturi de bucăți de vată pentru a se potrivi dimensiunii și formei fiecărui spațiu neregulat.

consideraţii

Proaspătul de sâmburi tăiat mai puțin de 24 de ore înainte de a fi livrat are cea mai bună șansă de a se rădăcina și a crește într-o peluză sănătoasă. Cele mai multe pajiști sosite nu sunt pregătite să coste două până la trei săptămâni după instalare și nu vor tolera traficul puternic de picior sau de vehicule până când sistemul de rădăcini nu a avut șansa să se extindă în sol.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Grija pentru peluze pas cu pasGrija pentru peluze pas cu pas
Cum sa alegi sapaCum sa alegi sapa
Pot adăuga sol vegetal la peluza mea existentă?Pot adăuga sol vegetal la peluza mea existentă?
Cât de curând după ce am aplicat buruienile și hrana pentru animale?Cât de curând după ce am aplicat buruienile și hrana pentru animale?
Cum pot să plantez iarbă în pete goale pe peluza mea?Cum pot să plantez iarbă în pete goale pe peluza mea?
Ploaia va ucide noua mea iarbă însămânțată?Ploaia va ucide noua mea iarbă însămânțată?
Cum să utilizați zahărul pentru a ucide buruienile de gazonCum să utilizați zahărul pentru a ucide buruienile de gazon
Diferențele dintre plug vs Sod și când se utilizează fiecareDiferențele dintre plug vs Sod și când se utilizează fiecare
Poate fi folosit un cutter pentru a îndepărta buruienile?Poate fi folosit un cutter pentru a îndepărta buruienile?
Ucigaș de iarbă și iarbă nouăUcigaș de iarbă și iarbă nouă
» » Ce este o curte sinuoasă?
© 2022 OxiMrub.com