OxiMrub.com

De ce mi-a murit vița de trâmbiță?

Trompeta de viță de vie înflorește flori mari, strălucitoare, portocalii, cu un miros dulce.

Trompeta viticolă (Campsis radicans), cunoscută și sub denumirea de tulpină trompetă, crește de obicei agresiv. Se răspândește și urcă pe diferite structuri și, în unele cazuri, atinge o lungime de până la 35 de picioare. Deși vița de trâmbiță este destul de rezistentă, rezistă la cele mai multe dăunători și boli și nu este agitată în ceea ce privește apa sau solul, este totuși posibil ca planta să moară din cauza anumitor condiții de mediu sau biologice. Trompeta vine în creștere în zonele de rezistență a plantelor din cadrul Departamentului Agriculturii din SUA de la 4 la 10 și este considerată invazivă în multe zone ale Statelor Unite.

Scurgeri slabe ale solului

Trompeta viță de vie nu necesită un anumit tip de sol pentru creștere și se dezvoltă în soluri nisipoase, argiloase, stancoase sau argiloase, atâta timp cât sunt bine drenate. Pământul puternic sau dens, care nu se va scurge, poate face dificilă creșterea viței. Pământul sălbatic poate provoca putrezirea rădăcinilor, ceea ce poate provoca și moartea plantelor.

Lumina soarelui necorespunzătoare

În timp ce vițele de trompetă nu au cerințe stricte ale luminii solare, ele necesită de obicei parțial la lumina solară completă. Unele viță de vie din trompetă ar putea să crească în condiții mai umbrite, dar umbra completă poate încetini creșterea și înflorirea, ducând la eventuala moarte a plantelor.

Făinarea

Mierea pudră este una dintre singurele boli care pot afecta sănătatea unei vițe de trompetă. În cazuri ușoare, aceasta nu va face mult mai mult decât acoperirea frunzelor cu o substanță albă, pulbere și provoacă frunzele să scadă. În cazurile severe, mucegaiul pulverulent se poate răspândi peste toate părțile plantei, încetini creșterea și provoca moartea. Măduria de pudră are loc, de obicei, în locuri umbrite, cu temperaturi între 60 și 80 grade Fahrenheit.

Transplantul de șoc

Dacă vița dvs. de trâmbiță a fost transplantată înainte de a muri, este posibil ca planta să sufere șocul de transplant. Acest lucru se poate întâmpla atunci când rădăcinile sunt deranjate sau distruse, ducând la o eșec al plantei de a prelua nutrienți și apă. De asemenea, poate apărea dacă instalația a fost supusă unei temperaturi, lumină sau vânt. Indiferent de cauza, șocul de transplant poate duce la o creștere lentă, înroșirea frunzelor și scăderea frunzelor, inflorescențe și moartea eventuală a plantelor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să omori vița de trâmbiță în iarbăCum să omori vița de trâmbiță în iarbă
Vine să crească pe caramida în locații însoriteVine să crească pe caramida în locații însorite
Cum să crească vița de trompeta din butașiCum să crească vița de trompeta din butași
Vinete care pot rezista vântuluiVinete care pot rezista vântului
Cel mai bun moment pentru a sătura o viță de vie din trompetăCel mai bun moment pentru a sătura o viță de vie din trompetă
Soarele care iubesc viile pereneSoarele care iubesc viile perene
Are o viță de vie trompetă înflorită pe creșterea actuală?Are o viță de vie trompetă înflorită pe creșterea actuală?
Denumiri de viță de vie cu floriDenumiri de viță de vie cu flori
Probleme cu viță de vie din trâmbițe - de ce mi se frânge vița de trâmbițăProbleme cu viță de vie din trâmbițe - de ce mi se frânge vița de trâmbiță
Insectele mănâncă frunzele de pe vița mea de trâmbițăInsectele mănâncă frunzele de pe vița mea de trâmbiță
» » De ce mi-a murit vița de trâmbiță?
© 2022 OxiMrub.com