OxiMrub.com

Cum se recunoaște usturoiul de cartofi

Păstrați cultura dvs. de cartofi, păstrând un ochi pentru pată.

Cartofa este o boală cauzată de agentul patogen Phytophthora infestans. Blight este în mod obișnuit împărțit în două categorii: defăimarea timpurie și deflagrația târzie. Tulburarea precoce se poate întâmpla în fiecare an și dăunează frunzișului plantelor mature de cartofi și roșii. Tulburarea târzie este o boală mai distructivă, deoarece poate infecta o cultură în orice moment în timpul dezvoltării ei și poate distruge frunzele, tulpinile, fructele și tuberculii într-un ritm rapid. Deși epidemiile târzii sunt rare și necesită anumite condiții climatice, trebuie să țineți întotdeauna atenția asupra simptomelor de stricăciune.

Recunoscând Blight

1

Inspectați frunzele culturii de cartofi, acordând o atenție deosebită celor care se află cel mai jos la pământ. Căutați pete mici, ușor până la verde închis la apă, în apropierea marginilor frunzelor. Acestea sunt simptomele semnalului de debut.

2

Căutați leziuni maro sau negre mari pe frunze, dacă efectuați inspecția în condiții de răcire și umedă. Umiditatea poate cauza leziuni verde să se răspândească și să se întoarcă rapid în întuneric. Ele apar de obicei cu un margine galben deschis în jurul lor.

3

Verificați partea inferioară a frunzelor pentru creșterea mucegaiului alb. Acesta este un simptom major al sporulației, sau că peștele a început să se răspândească în alte părți ale plantei de cartofi.

4

Mirosul plantei pentru un miros slab și persistent. Distrugerea rapidă a frunzelor de cartofi va emite un miros plin de miros, care, de asemenea, semnifică răspândirea stricăciunii.

5

Inspectați exteriorul tuberculilor de cartofi pentru patch-uri brun-purpuriu care sunt ușor deprimate în piele. Sub aceste plasturi se produce, de obicei, putregai granular și se extinde mai puțin de 1/2 inch în tuber. În unele cazuri, este posibil să observați creșterea pe suprafața albă a mucegaiului menționat în etapa 3.

Împiedicând răpirea

1

Plantați numai tuberculii de semințe fără boală pentru a limita șansele de infestare. Când faceți cumpărături pentru cartofi de sămânță, alegeți numai loturi care au fost certificate de către agenția de certificare a statului dvs.

2

Îndepărtați cultura de cartofi deteriorați și voluntari, deoarece acestea pot ajuta boala să supraviețuiască prin iarnă și să continue răspândirea în culturi noi.

3

Evitați udarea frecventă sau udarea de sus chiar înainte de căderea de noapte. Umiditatea frecventă, în special umiditatea așezată pe suprafețele frunzelor, încurajează răspândirea bolii.

4

Recolta cartofi numai atunci când vița de vie au murit. Recoltarea în timp ce frunzele infectate este încă în viață va crește probabilitatea de răspândire la tubercul.

Bacsis

• Dacă doriți să utilizați un fungicid pentru a preveni erupția, consultați un reprezentant agricol din județul dvs. înainte de a cumpăra și aplica.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Sunt semințele de cartofi?Sunt semințele de cartofi?
Căi naturale de a ucide blight pe tomateCăi naturale de a ucide blight pe tomate
Cartofi de flori de flori: florile mele de cartofi transformat în roșiiCartofi de flori de flori: florile mele de cartofi transformat în roșii
Cum se aplică fungicidului cartofiiCum se aplică fungicidului cartofii
Are o floare de viță de vie dulce de cartofi?Are o floare de viță de vie dulce de cartofi?
Cum să salveze cartofii de petele de cartofiCum să salveze cartofii de petele de cartofi
Roșiile mele sunt înghițite și putrezite pe viță - ceea ce este greșit?Roșiile mele sunt înghițite și putrezite pe viță - ceea ce este greșit?
Cât de mulți cartofi primiți de la o plantă?Cât de mulți cartofi primiți de la o plantă?
Poate peroxidul de hidrogen să lupte cu mlaștină târzie pe roșiile mele?Poate peroxidul de hidrogen să lupte cu mlaștină târzie pe roșiile mele?
Cât durează rădăcina de roșii în sol?Cât durează rădăcina de roșii în sol?
» » Cum se recunoaște usturoiul de cartofi
© 2022 OxiMrub.com