OxiMrub.com

Sucuri de prune rezistente la noduri negre

Plantați o prună rezistentă la boli pentru fructe și flori.

Prunele sunt pomi fructiferi ușor de cultivat, dând fructe abundente într-o mare varietate de mărimi, grade de dulce și timp de maturare. Cu toate acestea, nodul negru poate împiedica creșterea prunului tău și în câțiva ani poate înceta să producă cu totul. Din fericire, vă puteți îmbunătăți cultura prin plantarea soiurilor rezistente, precum și luând măsuri pentru a face toate soiurile mai rezistente la boală.

Nodul negru

Nodul negru este o boală de ciuperci care crește pe crengi și ramuri lemnoase atât de prune de fructe și de înflorire și de cireșe. Acesta este răspândit în întreaga livadă și pe tot parcursul unui copac de spori care sunt eliberați din noduri negre, cum ar fi creșteri, mai ales cu ajutorul ploii și vântului. După apariția creșterii caracteristice a nodului negru, membrele sunt strangulate sau înțepenite dincolo de creștere. Dacă suferiți suficient sucursale și membre, arborele poate să moară.

Cel mai rezistent soi

Prunusul european (Prunus x domestica) este citat de mulți botanici ca o varietate de prune foarte rezistentă. Cresterea celui mai bun in Departamentul de Agricultura din Statele Unite 5a-10 b, "Președintele" și alte prune europene sunt potrivite pentru zonele cu înghețuri târzii și vreme rece și ploioasă în primăvară. Prunele europene înfloresc și produc fructe mai târziu în sezon decât soiurile japoneze.

Alte soiuri rezistente

Potrivit dr. Sharon Douglas la Departamentul de Patologie și Ecologie a Plantelor din Stația Experimentală Agricolă din Connecticut, soiurile de prune japoneze (Prunus salicina) au mai multă rezistență la nodul negru decât alte soiuri. Printre soiurile numite de dr. Douglas și alții se numără "Santa Rosa", care se dezvoltă bine în zonele de rezistență a plantelor USDA 5b-6b și 7b-10b și "Shiro", care crește bine în zonele 5b-10a.

Creșterea rezistenței în toate varietățile

Eliminarea sucursalelor infectate de îndată ce observați boala este cea mai eficientă măsură în creșterea rezistenței prunelor. Nodurile negre ușor de recunoscut nu sunt primele semne ale bolii - umflăturile verzi, moi, verzi pe crengi la începutul primăverii sunt precursorii nodurilor și necesită îndepărtarea cu 6 până la 8 inci sub umflarea. Păstrarea copacului sănătos este o altă tehnică esențială pentru menținerea bolii la loc. Plantarea copacului în plin soare, udarea în mod regulat și fertilizarea înainte ca frunzele să se formeze în primăvară pot ajuta.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Prun american ca un polenPrun american ca un polen
Cel mai bun climat pentru pruneCel mai bun climat pentru prune
De ce copacii de casă au atât boabe roșii cât și albastre în timpul toamnei?De ce copacii de casă au atât boabe roșii cât și albastre în timpul toamnei?
Cum să determin ce fel de pom de fructe amCum să determin ce fel de pom de fructe am
Prunul nu a înflorit anul acestaPrunul nu a înflorit anul acesta
Boli ale pruniilor care nu poartă fructeBoli ale pruniilor care nu poartă fructe
Cum să-mi păstrez copacii de ciocolată de la obținerea unui nod negruCum să-mi păstrez copacii de ciocolată de la obținerea unui nod negru
Plumul meu violet arată negru ca ciuperca: ce este asta?Plumul meu violet arată negru ca ciuperca: ce este asta?
Boli ale arborelui de ciocolată roșie din CanadaBoli ale arborelui de ciocolată roșie din Canada
Prăjirea copacului de prunePrăjirea copacului de prune
» » Sucuri de prune rezistente la noduri negre
© 2022 OxiMrub.com