Tragerea florilor moarte și decolorate de pe plante
În timp ce florile unei plante sunt foarte frumoase, ele sunt o frumusețe destul de trecătoare. Indiferent cât de bine ai grijă de florile plantei tale, cursul naturii cere ca aceste flori să moară. După ce o floare a dispărut, nu este la fel de drăguță ca odinioară.
De ce ar trebui să eliminați florile moarte
Întrebarea devine atunci: "Ar trebui să trag flori vechi de pe planta?" Și, "Înlăturarea florilor vechi îmi va afecta planta?"
Răspunsul la prima întrebare este "Da, ar trebui să scoateți florile vechi". Acest proces este numit deadheading. Doar dacă nu plănuiți colectarea de semințe de la uzină, florile vechi nu servesc nici un scop după ce și-au pierdut frumusețea.
Cea mai bună modalitate de a elimina aceste flori estompate este săturați sau prindeți fundul florii pentru a separa floarea de tulpină. În acest fel, tăietura curată se va vindeca mai repede și există o probabilitate mai mică de deteriorare a restului plantei.
Răspunsul la a doua întrebare, "Va răni planta mea?" Este atât da cât și nu. Îndepărtarea floarei vechi cauzează o rană mică pe plantă, dar, dacă aveți grijă să vă asigurați că floarea veche este îndepărtată cu o tăietură curată, daunele aduse plantei sunt minime.
Beneficiile eliminării florii depășesc cu mult daunele. Când eliminați floarea decolorată pe o plantă, eliminați, de asemenea, semințele de semințe. Dacă floarea nu este îndepărtată, planta va pune o cantitate enormă de energie în direcția dezvoltării acestor semințe până la punctul în care producția de rădăcini, frunze și flori este afectată negativ. Prin eliminarea florilor decolorate, permiteți tuturor energiei să fie direcționate spre o creștere mai bună a plantelor și a unor flori suplimentare.
Tragerea florilor vechi de pe plantele dvs. face de fapt atât planta ta, cât și tine însuți o favoare. Veți putea să vă bucurați de mai multe flori de la o plantă mai mare și mai sănătoasă din voi.
- Cum să faci răzvrătire de liliac
- Arbuști cu temeiuri
- Cu capul de fund: se bucură de a doua floare a naturii
- Cum se face fuchsia
- Cum se fac begoniile cu capul mort
- Ai nevoie de azalee?
- Cum să prune o plantă de șarpe
- Ar trebui să taie vechea floare pe poarta fierbinte?
- Cum fac rost de o plantă?
- Blândirea unei hortensii: eliminarea inflorescențelor petrecute pe hortensie
- Ce sa faci cu florile moarte?
- Cum să elimini florile moarte pe un crin de două săptămâni
- Cum să-mi reduc petuniile pentru a le face să înflorească mai mult
- Pot sa taie florile vechi de liliac de anul trecut in primavara?
- Ai plante de crin crinii: elimini florile petrecute pe crini
- Cum de a reduce florile pentru a produce mai mult
- Cum să dahlias
- Am tăiat floarea soarelui dacă e mort?
- Cum să strângeți flori moarte din orhidee
- Ar trebui să fie tăiate florile moarte?
- Cum să aflăm dacă o plantă este polenizată