Ce cauzează grămezi de murdărie în curtea dvs.?
Dacă vă treziti într-o dimineață de vară și găsiți că pe toată pajiștea voastră au apărut mormane de murdărie, cel mai probabil vinovat este un mol sau gopher înfloritor care a invadat curtea. Moalele sunt comune în cea de-a treia parte a țării din SUA și pe Coasta de Vest. Sunt rare între Valea Mississippi și Munții Stâncoși. Gophers sunt comune în întreaga două treimi din vestul S.U.A. Acestea sunt rară la est de Mississippi. Coasta de Vest și Valea Mississippi din vest adăpostesc atât moșii, cât și goperii.
Mole Hills
Pentru a spune dacă găzduiești un mol sau un gopher, uita-te la forma mormântului de murdărie. Ambele animale împing murdăria din tunelurile lor într-o movilă la găurile de intrare. Dar molii ridică o movilă simetrică circulară, care seamănă cu un vulcan miniatural, care înconjoară intrarea tunelului, și lasă creste crescute pe peluza care seamănă cu venele ridicate pe spatele mâinilor. Crețurile rezultă din tunelul de gunoi chiar sub gazon în căutare de insecte, gruburi și viermi. Moliii evită în mod normal să ajungă la suprafață.
Gopher Mounds
Pajiștile gopher sunt movile asimetrice în formă de semilună sau în formă de potcoavă, cu un morman de murdărie între brațele mormântului. Goperii nu sapa tuneluri de suprafata ca cele ale carierelor. Ei se hrănesc cu toate tipurile de plante deasupra și dedesubt. Când mănâncă la suprafață, se hrănesc aproape de gaura lor. Dacă pericolul amenință, gopherul se scurge în gaură și împinge gaura cu murdărie. Dar goperii pot, de asemenea, să răstoarne rădăcinile de sub pământ sau să tragă plantele în burta lor de jos. Dacă aveți mormane de murdărie în formă de semilună și plante moarte sau înverșunate, aproape sigur aveți un gopher.
Locuitorii solitari
Deși numărul de mounds și crestături de suprafață vă poate face să credeți că aveți o întreagă familie de paraziți, vătămarea este de obicei făcută doar de un animal care săpare o rețea de tuneluri. Moli și gophers cresc la aproximativ 6-8 cm lungime și sunt animale solitare. Ei cheltuiesc mari cantități de energie săpate prin pământ, astfel încât să înființeze și să apere teritorii mari de hrănire. Ambele animale sunt active pe toată perioada iernii - nu hibernează. Moles sapa profund, urmarind insectele subterane pe masura ce coboara sub linia de inghet. Gophers trăiesc în principal pe rădăcini de plante, prin lunile de iarnă.
Alte animale
Alte animale de tunel care pot invada peluze sunt veverițe de pământ și lemne de lemn. Acestea lasă găuri în gazon, nu cuprind intrări de burrow și nu ridică mormane de murdărie. Alte animale săpate care pot rupe un gazon includ armadillos, skunks și ratonii. Dar aceste animale nu fac tuneluri și nu lasă mormane de murdărie. Ei tocmai taie gazonul în timp ce se săpare pentru viermi și grubs.
- Ce cauzează găurile pe care le am peste curtea mea?
- Ce ar putea provoca mormane de murdărie în curtea mea fără nici o gaură evidentă?
- Cum moarele dăunează copacilor
- Tratamentul molarului
- Crăciun și molare din curte
- Rețetă pentru moleculă repulsivă în grădini
- Ce animal sau rozătoare se află sub iarbă?
- Cum sa omori goperii fara a-ti ucide animalele de companie
- Eliminați goperii cu repellent gopher sau cu alte mijloace de control gopher
- Cum să identificați dăunătorii din curtea subterană
- Cum să scoți o moară din curtea ta cu așternut de pisici
- Avocado și cuișoare de gopher
- Cum pot să spun dacă am moli în curtea mea?
- Will moles mănâncă cartofi?
- Care ar cauza găuri în solul patului de flori?
- Semnele precoce ale infestării cu moartea
- Cum să știți dacă aveți goperii sau carierele
- Gophers cum ar fi radacini de curmal japonez?
- Șoimii gopher țin șurubelnițele departe?
- Grădina de legume slăbește repulsiv
- Goperii mănâncă prin țevi de aspersoare?